15. maaliskuuta 2008

Piip piip!

paasaus

Voi Ilkka Kanervan tekstiviestit... Ilmeisesti Suomessa ei tällä hetkellä ole tärkeämpääkään uutisaihetta, koska Ike oli eilen kymmenen uutisten pääuutisena. Ehkä 10 minuuttia uutislähetyksen alusta oli omistettu tälle tekstarijupakalle. Asiaa oli kysytty ties miltä professoreilta ja jopa Helena Petäistöltä Brysselistä tiedusteltiin näkemystä asiaan. En tiedä olisko tää nyt vähän naurettavaa... Epäilin kyllä, että tämä oli jonkinlainen juoni, ettei uutisissa olisi tarvinnut liiaksi kiinnittää huomiota siihen kiusalliseen pikkuseikkaan, että kansanedustajat nostivat taas omia palkkojaan Jaakko Iloliemen johdolla 5,8 % ja heidän minimipalkkansa on näin ollen 1.4. lähtien vaatimattomat 5.860,00 euroa. (Taidan olla ehdolla seuraavissa vaaleissa, äänestättekö?)

Kataista kyrsii Kanervan tekstiviestikohu, mutta luulen että häntä kyrsii enemmän median kiinnostus asiaan, kuin se tekstarien lähettely. Minua taas kyrsii sen lisäksi, että tästä nyt jauhetaan ihan järkyttävän paljon, niin myös se, että jos Kanerva olisi nainen, niin hänen uskottavuutensa olisi kadonnut jo aikaa sitten. Samoin kuin Vanhasen. Jos naispoliitikko (tai nais-mikähyvänsä) tekisi jotain tuollaista, niin naurettaisiin maan rakoon välittömästi ja hän joutuisi painostuksen vuoksi eroamaan työstään. (No okei, Suvi Lindén ei ole eronnut, vaikka kirjoittikin blogissaan asioiden olevan draagisia).

Oikeasti ottaa toisinaan kupoliin nuo hyvä veli -kerhot ja se "pojat on poikia" -asenne, joiden varjolla ja avulla miehet saavat tehdä mitä huvittaa ja toiset miehet pönöttävät vieressä, että ei tässä nyt ole mitään laitonta tapahtunu. Mutta annas olla, jos nainen töppää, niin hänet lähes kivitetään kuoliaaksi. Ja mikä tässä on kaikista ärsyttävintä, niin yleensä ne on toiset naiset, jotka ovat etunenässä dissaamassa sitä hommat sössinyttä naista. Oikeasti. Mikä meitä naisia oikein vaivaa? Miksei me osata mitään hyvä sisko -kerhoja? Miksi jopa me sallimme miehille enemmän vapauksia kuin jollekin kanssasisarelle? Melkeen toivoisin, että joku naispuoleinen ministeri lähettelisi tekstareita jollekin puppelipojalle, niin nähtäisiin miten käy. Miksei naiset muuten tee sellaista? Vai ollaanko me vaan niin paljon ovelampia, ettei jäädä siitä kiinni...

Enkä nyt voi tähän loppuun sanoa muuta, kuin että täytyyhän sen Kanervan nyt olla harvinaisen yksinkertainen tapaus (etten sanoisi jopa ihan helvetin tyhmä), kun kerta toisensa perään lähettelee noille bimboille tekstareita, jotka sitten säästävät ne ja lopulta myyvät lehdille. Sehän on ihan sama vaikka niissä puhuttaisiin muumeista, mutta kyllä niillä yksi turha julkkis taas etelän matkansa maksaa.

end of paasaus

Saisi tämä flunssa parantua jo.

13 kommenttia:

Brim kirjoitti...

Aamen! Jos kyseessä olisi ollut nainen, niin eroamista olisi vaadittu ja kovimpaan ääneen sitä olisivat vaatineet toiset naiset.

Nainen on naiselle nainen. Kunpa ei olisi niin. Jos Vanhanen olisikin ollut Martta eikä Matti, ja Ruusunen olisikin ollut Seppo eikä Susan, niin mitähän siitä olis tullut...

Tiina kirjoitti...

Niinpä.
Ja jos Jäätteenmäki olisi ollut Antti, niin olisi saanut pysyä duunissaan vielä pitkään.

En tiedä, pitäisikö laittaa toivonsa tuoreempaan sukupolveen naisia?

Elina kirjoitti...

Mä äänestän sua, jos sä äänestät mua! Minulla olisikin paljon kehitysehdotuksia eduskuntalaitokseemme ;DDD

Ja noin muuten, aamenet paatoksellesi. Sitä oli ilo lukea ja eläytyä siihen. Liian moni nainen on naiselle käärme, mutta onneksi ei sentään ihan kaikki. Ja pillua vonkaavat lähes eläkeikäiset miehet ovat ikuisia pikkupoikia, mutta vastaavasti naiset (olkoot minkä ikäisiä tahansa) ovat kevykenkäisiä lutkia =)

Tiina kirjoitti...

Joo!
Harmi, että taidetaan olla eri vaalipiireissä... :D

Onneksi ei sentään kaikki naiset ole sellaisia, eikä kaikki miehetkään ole pönöttäjiä. :)
Mutta tuo on aika yleinen ilmiö kuitenkin.

Kami kirjoitti...

Minä taas epäilen että jos tekstiviestien lähettelijä olisi ollut nainen, kukaan ei olisi saanut ikinä tietää asiasta. Siitä ei olisi tullut minkään maailman uutista.

Tuon käsittelyn osalta olet kyllä ihan oikeassa. Minulta ei kyllä irtoa kanervalle minkäänlaista myötätuntoa. Saahan sitä tekstiviestejä lähetellä ja mitään ei saa jos ei pyydä, ja se ei ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka antaa, mutta se että käyttää törkeästi kansalaisilta saamaansa valtaa ja resursseja yksityisten juttujensa hoitamiseen, on kyllä ihan selvä juttu että tuollainen ukko ei tee mitään missään ministerin virassa.

Huvittavaahan tuo on siksi, että se on niin stereotyyppistä.

Mymskä kirjoitti...

Niin, draagista on nimenomaan se, etteivät nämä (tai tämä, jos pelkästään Ikestä puhutaan) näytä omaavan sen vertaa harkintakykyä, että tajuaisivat naisten ottavan hyödyn miehen tyhmyydestä.

Mutta että uutisoinnin arvoista puuhastelua?
Sikäli hyvä, että paljastuu totuus ko. henkilön/henkilöiden yksinkertaisuudesta. Ja mitä tapahtuu jatkossa. Kansa äänestää Kanervaa entistä innokkaammin...

purrrrina kirjoitti...

Kaikkein eniten mua ihmetyttää tämän Elina Kiikko, Kanervan elämänkumppani, joka "seisoo miehensä rinnalla kohussa". Voi helevetti! Miksi nainen seisoo miehensä rinnalla, joka on aiheuttanut kohua viestittämällä toise(i)lle naise(i)lle alatyylin viestejä? Mitä kruunua sillä kirkastetaan? Tyhmyyden kruunua? Huonon itsetunnon kruunua? En voi käsittää.

Muusta(kin) paasauksesta olen samaa mieltä. Mun silmissä Kanervan uskottavuus poliitikkona ja muutenkin on mennyttä. Se vaan nyt on niin, että tuollaisessa julkisessa ammatissa ei ole asiaa leikkiä setää, joka jahtaa blondeja ja vonkaa pillua. Uskoisin aika monen ajattelevan samalla tavalla. Se joka on sitä mieltä tämän asian suhteen, että "pojat ovat poikia", elää väärällä vuosisadalla. Yök.

kervå kirjoitti...

Now playing:

Kauko Röyhkä: "Kanerva"

sirtsu kirjoitti...

Samaa mieltä!

Ja minä olen samassa vaalipiirissä, joten varmasti äänestäisin! ;) Mutta onkohan nimesi Tiina Enimmäkseenharmiton siellä vaalijutuissakin? Vai mistäs sitä tietää ketä pitää sitten äänestää? Puolue? Bloggaajat?

Varapygmi kirjoitti...

Olen vähän sitä mieltä, että Ike on tehnyt itsestään törpön jo monesti ja kauan sitten, joten suurin ihme on, miten hän yhä saa äänivyöryn ja pääsee ministeriksi. Tekstarikohu on jatkoa vanhalle linjalle, vähän kuin yllättyisi, jos Nykänen on juonut viinaa.

En tiedä onko se "hyvä veli" -kerhoilua, jos tutut nimet saavat ääniä, vaikka olisivat tuttuja kuinka noloista syistä.

Vanhasen kohdalla en tiedä vieläkään, tekikö "skandaalissa" joku jotain erityisen väärää. Ei yhtään huvita puolustella sitä möhlöä, mutta minusta pahin moka oli jatkaa satunnaista juttua vielä oikeudessa. Toisaalta, se toi otsikoita, jotka tuovat kai ääniä.

Kummastakaan sankarista en tunne pääasiaa eli onko heillä tuntuvia ansioita politiikan hoitamisessa muuten kuin lehtien kansissa.

Elina kirjoitti...

Kansanedustajuus on julkinen ammatti, minkä luulisi jokaisen sinne ehdolle asettuvan ymmärtävän. Minusta on sinänsä hyvä, että edes media jollakin tavalla valvoo edustajiemme tointa, kun ei sitä (valvontaa) työn puolesta ole. Ehkä selkein esimerkki on se, ettei nykyään edustajilla ole edes ilmoitusvelvollisuutta, jos ovat poissa työstänsä. Missä muussa työpaikassa voi vain olla tulematta töihin tai ilmoittaa, että tänään ei millään käy? Ja palkka juoksee joka tapauksessa – olet sitten sairas tai Teneriffalla (tai jossakin kunnanvaltuuston kokouksessa, kun pitää olla sata virkaa kerralla: Kaksoisvirat pitäisi kieltää!).

Tuskinpa tässä tekstarikohussakaan (josta media kieltämättä repii kaiken ieri) on kyse niistä muutamista euroista (riippuen Iken liittymätyypistä), vaan periaatteesta. Se nyt vain on fakta, että tietyissä tehtävissä toimivilta odotetaan myös tiettyä korrektiutta ja käytöstapoja. Minusta on aika huolestuttavaa, jos Ike tosiaan on lupaillut lähestymilleen misuille töitä saadakseen heidät koukkuun ja sitten alkanut leperrellä. Sehän on valta-aseman väärinkäyttöä.

Ja tosiaan, jos naisedustaja olisi näin tehnyt, niin kenkää olisi jo tullut eli olisi joutunut eroamaan painostuksen takia. Juuri tänään Ilta-Sanomissa oli pieni kooste, jossa kuvailtiin eri edustajien mokia: jokainen akka sai unohtaa uransa, kun taas miehiin kohu ei nähtävästi vaikuttanut mitenkään. Verratkaapa vain talousrikollista Kauko Juhantaloa (joka pääsi TAAS eduskuntaan) ja Leena Luhtasta (joka sieltä tippui mahdollisen tonnin verottoman summan takia).

Anonyymi kirjoitti...

"Jos Kanerva olisi nainen, niin kiivaimmin hänen eroa vaatisivat naiset."

No, Kanerva on mies ja keitä enimmäkseen ovat hänen eroa vaativat?
Aivan oikein, naisia. Mitä tästä voi päätellä? Minä en tiedä.

DorianK kirjoitti...

Niinhän se taitaa olla, että olemalla idiootti ei vielä riko riittävästi lakeja joutuakseen eroamaan. Työpuhelimen käyttö moiseen lienee jo rike, mutta eipä kai sekään vielä riittävän paha juttu.

Äänestäjät toki voisivat asiasta päättää ja jättää miehen äänestämättä enää virkoihin, mutta tästä kaikki uutiset täyttävästä kohusta huolimatta kukaan (no, riittävän moni) ei varmaan edes muista koko asiaa seuraavissa vaaleissa. Ikävä kyllä.

Tuo käytös mietityttää kyllä sikälikin, että jo tähän mennessä nuo viestit ovat saaneet Iken otsikoihin monta kertaa. Vaikka hän ei ehkä ihan kanootin vahvin intiaani olisikaan, luulisi jo vähemmästäkin tajuavan, mitä käytöksestä seuraa. Oikeastaan ainoaksi syyksi jatkaa moista käytöstä voin kuvitella sen, että joskus se myös tuottaa tulosta ja on siksi jollain tavalla kannattavaa. Jos näin on, niin ihmettelen kyllä niitä naisiakin (joita en nyt yritä Kanervan tonttuilusta syyllistää — se mies saa kantaa kyllä vastuunsa ihan itse).

(Tämä oli taas sellainen romaanivastaus, josta olisi ehkä pitänyt tehdä mieluummin oma kirjoitus omaan blogiin.)