29. maaliskuuta 2008

Voi helvetin perkeleen vittu!!!

Olipa kerran Windows Vista, joka päätti heittää blue screenin hallitsijalleen...

Eli minulle. Joopa joo. Näin sellaisenkin ihmeen sitten pitkästä aikaa. Minulla on tuossa levyllä XP, jonka meinasin asentaa tähän läppäriin tämän itsensä saatanan keksinnön Vistan tilalle. Ajattelin, että tallennan ensin kuitenkin tiedostot tästä läppäriltä tuohon ulkoiselle kovalevylleni talteen ja sitten aloitan asennuspuuhat. Laitoin kovalevyn kiinni läppäriin ja tuohon pöydän reunalle. Rupesin varmuuskopiointipuuhiin ja päätin vaihtaa olkapääni kannalta parempaan asentoon. Otin läppärin syliin ja mitä teki kovalevy? Putosi lattialle!!! Ja arvatkaa mitä sen jälkeen? Ruti ruti ruti kronks kronks skviik svkiik vittu perkele!!! Eipä löydä kuulkaas enää tämä läppäri tuota kovalevyä, tai jos löytääkin, niin kuulemma se pitäisi alustaa ensin ja on ihan tyhjää täynnä. Vittu vittu vittu vittu... Tekisi mieleni kuristaa itseni tällä hetkellä. Ihminen ostaa ulkoisen kovalevyn siltä varalta jos tietokone pamahtaa ja sitten HAJOTTAA sen kovalevyn! Taidan kaivautua jonnekin maakuoppaan pariksi viikoksi. Kattellaan.

Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti...


Edittiä myöhemmin:

Tässä nyt ei harmita niinkään se, että olisin menettänyt jotain tosi kallisarvoisia tiedostoja. Todennäköisesti ne saisi jotenkin tuolta kovalevyltä ulos, jos tahtoisi. Maksamaan en siitä kylläkään rupea. Kaikki digikuvat ja musiikit minulla luojan kiitos on tallessa täällä läppärin kovalevyllä (et nyt perkele hajoa sitten). Vaan se harmittaa, että tuo arvokas 500 gigan Porschen muotoilema kovalevy taitaa olla nyt käyttökelvoton. Siinä olisi takuukin vielä voimassa. Ulkoisestihan tuo ei ole saanut minkäänlaista osumaa. Kehtaisikohan tuota yrittää lähettää takuukorjaukseen...

23 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

No voi pyllynreikä! Muuta en osaa sanoa :(((

Tiina kirjoitti...

No äläpä muuta viserrä. Pakko aina hajottaa kaikki...
Voisipa edes syyttää tästä jotain muuta kuin itseään!

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä minkä mallinen se sun Porsche tarkkaan ottaen on, mutta eiköhän sinne kuoriin voi vaihtaa ihan uuden kovalevyn? Kokeile avata ja katsoa (avaaminen kyllä varmaan sitte lopettaa takuun).

Tiina kirjoitti...

Se on tommonen LaCie whatever...
Niin, kai sen vois. Tosin ei nuo kuoretkaan kyllä niin hienot ole. :D
No ei vaan, joo, täytyy miettiä.

Kami kirjoitti...

Vistaan tulossa Sp1 (vai onko tulna jo) = tekee kaiken hyväksi?

Tiina kirjoitti...

Uskallan epäillä...

DorianK kirjoitti...

Takuukorjaus ei valitettavasti taida tuollaisia ongelmia kattaa. Aina voi toki yrittää, mutta levy on varmaan vaurioitunut fyysisesti ja sen näkee sitten avatessa. Toki voisi selittää, että se oli sellainen jo tehtaalta tullessa, mutta levyltä mahdollisesti löytyvät valokuvat ja musiikki voivat ilmiantaa bambisilmäisimmänkin uhrin.

Kotivakuutukseen tuollainen ehkä menee, mutta omavastuu saattaa niissä olla harmittavan korkea. Tarkistaa kannattaa, jos ei takuuseen saa.

Tiina kirjoitti...

Yrittänyttähän ei laiteta... :D
Ostin tuon viime kesänä, joten ei taitaisi mennä läpi enää selitys, että se oli tuollainen.

Mulla ei ole kotivakuutusta (oh shit), mutta siinäkin se omavastuu olisi varmasti enemmän kuin tuon lootan hinta.

Kami kirjoitti...

Vista Sp1 Q1 2008

Tiina kirjoitti...

Kyllä siitä varmaan nyt onni ja autuus sitten koittaa.

Riikkis kirjoitti...

No voi pöö :(

Mää vihroin linkitin sut oman plokini suasikkilistalle.

DorianK kirjoitti...

Eipä laiteta ei, vaikka kuinka yrittäisi.

Kieltämättä vähän epäilinkin, että kotivakuutus ei asiaa ratkaisisi olemassaolemattoman luonteensa takia. Aika harvoilla sellainen tuntuu nykyään olevan. Eipä siitä minullekaan ole juuri ikinä hyötyä ollut, mutta jossain asunnoissa sellaista on vaadittu. Itselläni omavastuu taisi olla satasen, kun viimeksi jotain korvausta kaipasin.

DorianK kirjoitti...

Nih & joo, sekin tuli mieleen, että jos sillä levyllä ei ole tosiaan mitään tärkeää, niin aina voi kuunnella demonisen käyttöjärjestelmän seireenisiä kuiskauksia ja oikeasti yrittää formatoida sen levyn. En tiedä, miten fiksusti Visva sen osaa tehdä, mutta parhaassa tapauksessa levyn kai voisi saada ainakin osittain vielä käyttöön, jos hajonnut osa osataan jättää uuden formatoinnin ulkopuolelle ja merkitä käyttökelvottomaksi.

Kami kirjoitti...

Tipuseni, ällös ole synkkä jynkyttäjä, Sp1 on aina tehnyt kaiken hyväksi! Paras! Tä.

Eeva kirjoitti...

Aika pepusta tuollainen sattumus. :/ Mutta onni onnettomuudessa, jos mitään korvaamatonta ei hävinnyt. \o/

Tänään pyyhkäisin yhden visvan pois Ubuntulla. \o/ (Paitsi että oikeasti liinux laitettiin ms:n tuotteen rinnalle, jos vaikka työsuhdekannettavani omistaja, pomoni siis, tulisi katumapäälle.)

Lumi kirjoitti...

Mulla on koneessa XP just sen Vista on mikä on. Yritin itseasiassa ostaa konetta jossa ois ollu XP valmiina, muttei mistään semmoisia täältä enää saa kun Vista jyrää.

Mä oon sen verran kieroutunut, että kokeilisin sitä kyllä takuuseen laittaa...

Tiina kirjoitti...

Riikkis, kiitos kunniasta. :)

DorianK, joo, kyllä mä olen kovasti ajatellut sitä kotivakuutusta, mutta en ole päässyt toteutuksen tasolle asti...
Tuo pitää sen verran vinhaa ääntä käydessään, että hiukan epäilen, josko formatointi tilannetta korjaisi. Voihan sitä tietysti kokeilla seuraavan kerran, kun uskallan sen käynnistää ja tietokoneeseeni yhdistää.

Kami, toki. Sp1 ehkä, mutta muistelen vielä niitä aikoja kun XP:stä tuli sp2 ja aika moni asia meni vituiksi. (Ei minulla henk.koht., mutta oli ilo työskennellä niiden parissa silloin).

Eeva, mä en jaksaisi alkaa linuxenkaan kanssa leikkiä. Suunnittelin kyllä, että xp:n ja vistan voisi laittaa rinnakkain (jos se nyt onnistuu), mutta en tee mitään ennen kuin saan toimivan ulkoisen kovon jostain.

Lumi, joo ei xp:tä taida saada enää noissa konepaketeissa. Pitäisi ostaa erikseen kone ja käyttis.
Harkitsen kehtaanko kokeilla tuota takuuta... :D

Ohari kirjoitti...

Voi suatana & harmitus. Mutta hei, taas ollaan samixii: mullakin on Porche-Lacie, tosin puolet pienempi (ja nyt iski peeniskateus vai mikä se on), mutta kuiteskin. Hieno muotoilu, hoho, harmaa loota.

Noin sekä pessim- että realistina arvelen, että ei se takuu kuule onnistu :-)

Tiina kirjoitti...

Ei kannata olla kateellinen, se sun puolet pienempi sentään toivottavasti toimii. ;D

Joo, niin mäkin veikkaan...

Tiina kirjoitti...

Niin sitä piti vielä sanoa, että joo, monet hetket olen sitä lootaa kyllä katsellut ja miettinyt, että eikö se Porsche oikeasti tämän parempaan pystynyt. :D

Kami kirjoitti...

Ainiin, ja onko se sun kone 64 bittinen. Kannata asennella 32 bittistä xp:tä siinä vaiheessa.

Tiina kirjoitti...

Nope. 32 bittinen on.

misterjukka kirjoitti...

On niitä tiedostoja pelastettu, siten että kun on löytynyt prikulleen samanlainen kovis, niin kannet molemmista auki (vaikka takuun raukeemisen uhalla), sitten vaan varovasti silkkihansikkaat kädessä on vaihdettu se kovalevy kiekko, viallisesta kovalevy koneikosta, ehjään, skruuvia auki ja skruuvit kiinni, siinä sit avoimena ollessa pöydällä, imuroitu kovikselta kaikki tiedot mitkä lähtee, talteen, lähes aina on onnistunu ihan kotikonstein, eikä sekään ehjä kovalevy oo käytössä tai kiertoon laitettuna tiettävästi viel pimahtanu.

eräs nuoripari oli selvästi kiitollinen että heidän pikkuisensa ristiäiskuvat saatiin vielä pelastettuu tiltanneelta kovalevyltä.