28. maaliskuuta 2008

Yummy yummy yummy I've got love in my tummy


Minun olkapääsärkyni on kasvanut infernaalisiin mittasuhteisiin tässä pääsiäisen aikana ja jälkeen. Olen joutunut syömään särkylääkettä enemmän kuin varmasti terveellistä ihmisen on niitä syödä ja istunut kylmäkääre olkapäälläni. Olen jopa tarttunut käsipainoihin useamman kerran tässä viime päivinä. (Joo, tiedän, että niihin kannattaisi tarttua muulloinkin kuin viimeisessä hädässä. Voisi auttaa asiaa ennaltaehkäisevästi.) Lääkäriin tämän kanssa on ihan turha mennä, koska saan kuitenkin ihan ne samat ohjeet: särkylääke, kylmäkääre ja jumppa. Tai itse asiassa lääkäriin ei edes pääse ilmeisesti olkapään vuoksi, kun ei se sille kuulemma mitään voi kuitenkaan. Terveydenhoitajan luona voi kyllä käydä kuuntelemassa nuo itsestäänselvyydet, jos haluaa.

Kipu on välillä vaan niin helvetillinen, että mieleen tulee jos jonkinlaisia yrityksiä puukottaa itse itseään hartiaan. Tuskin se kipua vähentäisi, mutta ainakin se olisi vaihtelun vuoksi hieman erilaista kipua. No nyt on taas parempi hetki, kun olen pumpannut itseni täyteen lääkettä, syväjäädyttänyt oikean hartiani ja nostellut noita säälittäviä kilon painoja, jotka tuntuvat yllättävänkin raskailta tässä tilassa. Mietin vaan, että kun en ole vielä(kään) täyttänyt edes sitä kolmeakymmentä ja olen jo näin paskana, niin kuusikymppisenä varmaankin oikea käteni on jo jouduttu amputoimaan pois. No, ehkä se tästä joku päivä. Meikänhän piti maaliskuun alusta aloittaa terveelliset elämäntavat ja alkaa käydä kuntosalilla, mutta eivät ne perkeleet ole vieläkään saaneet sitä kuntosalia avattua. Kyseessä on siis ihan uusi mesta, joka tulee tähän huudeille, mutta näköjään sitä avataan hyvin pitkään ja hartaasti. Ei ole kuulkaa sitten minun syyni, jos en ehdi kesäksi bikinikuntoon. (Heh, ihan kuin kuukausi tässä konkurssissa tuntuisi missään).

Tuossa pääsiäisbattlessahan (kaikki varmasti tajusivat vinhat aasinsiltani: pääsiäinen -> päästäinen -> nokkahiiri) kävi siis niin, että Mad World voitti Gone Awayn äänin 15-10. Syy, miksi laitoin nuo kaksi kappaletta vierekkäin, oli se, että ne ovat minusta hirveän saman tyyliset kappaleet. Ei ehkä teistä, mutta olen googlannut ja todennut, etten ole ainut joka on huomannut biisien samankaltaisuuden. Täysin sattumaahan se on, toki. Tuo Offspringin kappale kaiketikin kertoo siitä, kun Dexterin tyttöystävä kuoli. Olen antanut itselleni kertoa. Ehkä.

Olen muuten nyt vähän innoissani yhdestä jutusta, mutta en vielä uskalla hihkua mitään ääneen... Kuulette asiasta varmaan viimeistään maanantaina 7.4. Hiiiiiiii!!!

Ei kai tässä muuta kuin hyvää hyvää viikonloppua kaikille!

9 kommenttia:

Wille kirjoitti...

Onneksi mainitsit tuosta nokkahiirestä. Minulla se meni ihan ohi mutten kehdannut kysyä ettei kaikki luulis mua tyhmäksi.

Huhtikuun seitsemättä odotellessa. Paljasta vähän vai onko tuo otsikko jo tarpeeksi selvä vihje?

--KATA-- kirjoitti...

Voi ei paska olkapää! Että tervetuloa meidän nuorien kolmekymppisten vammaisklupiin!
No, mä pystyn jo liikkumaan ja olo on parempi, toivon sulle kanssa pikaista paranemista, jaxuleita ja kaikkee ihq sun olkikselle daa!

(Ulkosuomalainen yrittää pysyä messissä nuortenkielessä)

Mukavaa iltaa! (Ja varo särkylääkkeiden kanssa, mulla tulee esim. ibuprofeiinista maha kipeeks, voin ottaa semmoisen vaan jos syön ensin masun täteen puuroa suojaksi)

Riikkis kirjoitti...

En ymmärtänyt muuten minäkään.

Aattelin, että se liittyi jotenkin niihin kappaleisiin, kun olivat mulle ihan outoja niin aattelin että jos niissä vaikka oli jotain nyt oon selittänyt ihan kauheen pitkästi tässä lauseessa enkä ole enää ihan varma, päätyykö tämän lauseen loppu samaan asiaan kuin mistä alkoi. Tuskin.

purrrrina kirjoitti...

En ole fysioterapeutti (toimintaterapeutti tosin jo melkein ;) ), mutta jos olkapään lihakset ovat kipeitä, siis ihan särkykipeitä, se minusta viittaa lievään tulehdukseen. Sinuna antaisin nyt pahimman kivun mennä säännöllisellä kipulääkityksellä+lihasrelaksentilla ja levolla ohi ja vasta sen jälkeen aloittaisin varovaisesti venyttelyn sekä jumpan. Tulehtunutta lihasta ei kannata jumpata, koska kipu vain lisääntyy ja jumppaamisesta lihakseen jäävät kuona-aineet vain pahentavat tulehdusta.

Tätä mieltä siis minä, mutta itse tiedät oman olosi ja tilasi parhaiten. :)

Mukavaa viikonloppua Tiina!

Tiina kirjoitti...

Wille, jotenkin epäilinkin, ettei sitä kukaan ymmärtänyt. :D
Ei otsikko kyllä ole vihje laisinkaan. No, sanotaanko, että se liittyy musiikkiin...

Kata, äläpä muuta sano! Ei ole vanhaksi tulemista!
Kiitos toivotuksista. Yritän varoa. :)

Riikkis, tuollaisella ajatuksenkululla olisit voinut sen vaikka ymmärtääkin. :D

Purrrrina, mutta kun en tiedä. Tekisin oikeastaan ihan mitä vaan, että tuo särky lähtisi pois, joten olen uskonut terveydenhoitajaa.
Lihasrelaksantteja ei taida saada ilman reseptiä ja yths:llä saan aina vain lämmintä kättä...
Mukavaa viikonloppua sullekin! :)

Lumi kirjoitti...

Voi itku, kipu on kamalaa. Toivottavasti se loppuisi pian. Ja itsekin kyllä välttäisin nyt sen rasitusta ja jättäisin painot pois. Kuulosti jokseenkin aika oudolta neuvolta, mutta enhän tosin teidä, että mikä siellä on diagnoosinakaan.

Mä luulen kans, et se Offareiden biisi kertoo siitä, olen jostain niin päätellyt pienessä päässäni.

Ja tuotatuota, aloitatko duunin tuolloin 7.4. kenties ? Vai tapahtuuko se edellisenä viikonloppuna ? Jos ni sit ne on jotkut rehvit ihan varkullla...

Tiina kirjoitti...

Oot kyllä oikeassa varmasti, jätän ne käsipainot nyt hetkeksi rauhaan.
Ongelmahan on se, ettei mulle ole annettu mitään diagnoosia...

Ei kun mä menen naimisiin 7.4.
No en mee... :D

Poplar kirjoitti...

Pidä olkapäätä vaan levossa. Mulla on diagnosoitu nivelkapselin tulehdus ja se on päällä vieläkin, vaikka on jo kolme kertaa pistetty kortisonia ja hoidettu jumppaohjein, ultralla ja sähkölläkin.

Mee johonkin fiksumpaan paikkaan lääkäriin, jossa saat diagnoosin. Voi meinaan tulla pitkäaikainen vaiva. Toivottavasti paranee nyt kuitenkin levolla, lääkkeillä ja kylmällä.

Tiina kirjoitti...

Hui! Mun täytyy ottaa selvää tuosta nivelkapselin tulehduksesta.
Täytyis varmaan mennä jonnekin "oikealle" lääkärille... (silmien pyörittelyä)