30. maaliskuuta 2008

Would you mind if I killed you?

Kivat teille vaan niin, ketkä saitte nyt Within Temptationin soimaan päässäni...

Olen tehnyt tässä tämän olkapääni kanssa sellaisen kehäpäätelmän. Alun perin tuo oikea olkapää tuli kipeäksi huonosta työskentelyasennosta ja hiiren käytöstä. Sittemmin vaihdoin hiiren vasurille ja tässä läppärillä se nyt on tuossa... Koko kroppa voi olla huonossa asennossa, mutta ei pelkkä oikea käsi ainakaan. Sitten minulla on tämä bruksismi, eli suomeksi sanottuna puren hampaitani yhteen erityisesti öisin, joskus valveillakin. Valvetilassa sitä vain on helpompi hallita kuin unitilassa, ainakin silloin kun sen huomaa. No, vaikka saisinkin tämän julmetun säryn taltutettua päivän aikana, niin aamulla särky on taas bäkissä entistä ehompana. Vaikka juuri yöllä olkapään luulisi rasittuvan kaikista vähiten. Tästäpä olen nyt päätellyt, että olkapääni/hartiani ei oikein tykkää armaasta bruksismistani. Hammaslääkäriin pitäisi siis tieni käydä vihdoin. Vaan yths:llähän on sellaiset vuoden jonot hampilääkärille ja yksityisellä puolella taas kaikki maksaa ihan hulluna. (Hulluna!!! [Heh heh, sisäpiirin vitsi.]) Toisaalta olen kohta vinkunut tästä jo vuoden, joten jos olisin silloin vinkumisen aloitettuani varannut ajan yths:ltä, niin olisin varmasti jo päässyt hoitoonkin. Vaan kun en varannut. Niin, että soitanko maanantaina yths:lle ja odotan sen vuoden hoitoonpääsyä vai lähestynkö hattu kourassa vanhempiani, josko he haluaisivat pelastaa kupeidensa hedelmän jatkuvalta kivulta ja tuskalta? No josko soittaisin sinne yths:lle huomenna ja tiedustelisin ystävällisesti kuinka kauan joutuisin odottelemaan. Katsotaan sitten mitä teen. Sen hammaskiskonhan joutuu joka tapauksessa maksamaan itse yths:llä, mutta kai siinä jonkun pennin kuitenkin säästää verrattuna yksityiseen puoleen.

Tuo eilinen kovalevyn hajoaminenkin oli oikeastaan an accident waiting to happen. Olen nimittäin pudotellut sitä jo pari kertaa aiemminkin, tosin en ihan noin pahasti. Olenkin ilmeisesti kuvitellut, ettei se hajoa, kerta ei viimeksikään. Ja onhan se sentään Porschen suunnittelema. Eihän Porschetkaan hajoa, eihän? Missä muuten oli airbagit törmäyksen hetkellä? Eivät lauenneet. Ja noin muutenkin, hajotan yleensä kaiken. Kaikki tekniset vempaimet yleensä laukeavat minun läheisyydessäni (ja miehet myös [heh heh, huono vitsi]), digiboksini kaukosäädin helisee nykyisin, koska olen pudottanut sen niin monta kertaa (ihme kyllä se toimii yhä), olen hajoittanut työtuolejakin useamman kappaleen, astioita hajoilee tämän tästä, liedestä jäi kahva käteen ja kitaranikin kielet poksahtelevat ihan itsekseen tuossa metrin päässä minusta. Paha karma, se minulla on. Onneksi tämä karma ei vielä yltä itseni telomiseen, olen pysynyt suunnilleen yhtenä kappaleena.

Kokeillaanpas kertooko henkinen horoskooppini jotain karmastani. (DorianK:ta matkin. [Voi ihme mitä kysymyksiä. Onko ihmisillä oikeasti onnennumeroita tai toteemieläimiä? {Sitä paitsi minun toteemieläimeni on majava, eikä sellaista vastausvaihtoehtoa ollut!}])Olen syvästi pettynyt.

Oman henkisen horrorskooppinsa voi tsekata täältä.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

YTHS:n kautta yökisko maksaa noin 200 euroa, yksityisellä puolella akryylikimpaleesta voi joutua pulittamaan jopa 500 euroa.

Tämä tietoiskun tarjosi Rappiotäti :-)

Mimmu kirjoitti...

Et kai vain nyt tarkoita mua tuolla "teillä"...?

Sovitaanko Tiina niin, ettet tuu käymään meillä ikuna, jos kaikki räjähtelee sun lähettyvillä? Joohan? Toi on varmasti hieman rasittavaa kun miehetkin laukeilee kun on vaan lähelläkään :DDD Joopa joo..

Voisin tänään tehdä tuota henkistä horoskooppia, kunhan ehdin.

Wille kirjoitti...

Arvaa miten vaikeata on tätä blogia lukea kun aina... En lähde tuolle linjalle.

Within Temptation on hyvä!

Tein tuon horoskooppihommelin ja minua alko ketuttamaan ne kysymyksen kun ei niihin osannut vastata. Vastaukseksi sain Härän. Olen muka väsymätön. Tuo ei tiedä mitään.

Riina kirjoitti...

YTHS:llä voi yrittää myös väsytystaktiikkaa - en tiedä mikä on nykyisin hampilääkärin päivystystilanne, aikoinaan sinne kuin sai mennä aina aamuisin... Itse esim. hommasin tätä kautta perustarkastuksen ja paikkauksen - menin vain yksi aamu paikalle ja valitin kivusta, niin pakkohan heidän oli tarkastaa tilanne ja auttaa (reikä ei siis ollut iso, vihloi välillä, mutta jos sitä olisi odottanut puoli vuotta tai vuodenkin ajan saamista, ties mikä operaatio siitä olisi seurannut).

Jos päivystävää hammaslääkäriä ei enää ole, suosittelin väsytystaktiikkaa terveydenhoitajan / lääkärin kautta. Sinne vaan aamulla päivystykseen (tai varaat ajan parin viikon päähän), valitat kovasti tästä ongelmasta ja ellet heti pääse lekurille, loppujen lopuksi kyllä saat myös lääkärille ajan. Lääkäri taas hyvällä tuurilla voi ehkä vaikuttaa hammashoitoon pääsemiseen, tosin en tiedä onko tämä mahdollista, jos hammaslääkäri on jotenkin eri yksikköä.

Ainakin voisit saada hyvät jumppaohjeet leuoille (tiedän, kuulostaa hauskalta, mutta mulla hyvä lääkäri YTHS:llä neuvoi leukojen rentouttamistekniikoita, jotka ainakin välillä auttavat) tai pahimmassa tapauksessa rentouttavaa lääkettä (ei siis mitään vahvoja unipillereitä) jota illalla ottamalla voi ehkäistä yöllistä pureksimista.

Tsemppiä ongelman ratkaisemiin, täälläkin tiedetään tuskat pureksinnan ja narskuttelun kanssa.

Tiina kirjoitti...

Rappis, kiitos tietoiskusta. Jessus, kun se maksaa...

Mimmu, eeeeeen toki...
Sovitaan vaan. :D

Wille, mitä että? Mitä aina? Avaudu mulle. :D
Luulen kanssa, ettei tuo tiedä mitään. Ihmeellisiä kysymyksiäkin oli.

Riina, kiitos vinkeistä!
Yritän soitella sinne huomenna. En ainakaan ole kuullut mistään päivystyksestä. Yritän sitten tuolta lääkärin kautta, jos jonot on ihan hervottoman pitkät. (Yths:llä on gynellekin parin kuukauden jonot, saati sitten hammaslääkäriin)...

Tiina kirjoitti...

Ei kun nythän mä sen vasta tajusin (hämäläinen kun olen) mitä se Wille aina... :D :D

Tämän voisi julistaa vaikka huonon huumorin päiväksi.

DorianK kirjoitti...

Tuossa pari kuukautta sitten hammaslääkärillä käydessäni lekuri totesi, että purennassa on jotain epätasaisuuksia. Kyseli, pureskelenko hampaitani unissani. En varsinaisesti osannut omien havaintojeni perusteella vsatata, mutta tarkemmin ajatellen olen kuullut kauan sitten huhuja moisesta. Lääkäritäti otti sitten sahan ja hiomakoneen kätösiinsä ja veti purukaluston tasaiseksi. Aikaa meni ehkä kymmenen minuuttia, eikä maksanut edes yksityisellä kovinkaan paljon. En sitten tiedä, oliko vaiva niin lievä, ettei millekään kiskolle olisi ollutkaan tarvetta.

Niin, tuota onnennumeron kysymistä unohdin taivastella omassa avautumisessani. Ei ollut sen helpompi kuin ne suosikkipuulajitkaan.

"Vesimies toimii enemmän älyllään kuin käsillään."

Se hiljattain näkemäsi uni kyllä kertoisi toista.

Tiina kirjoitti...

Joo, multakin hammaslääkäri kysyi viime kesänä, että narskuttelenko unissani. Mistäs minä sitä tiedän, kun olen unessa... En ole kuitenkaan saanut sellaista palautetta kanssanukkujiltani. Ilmeisesti vaan puren sitten leukoja yhteen kovasti.

Ihmettelen myös, että onko aikuisilla ihmisillä yleensä lempiväri?

Se uni kyllä varmasti paljasti totuuden älyn ja käsien käytöstäni... ;D

Wille kirjoitti...

Tuli vaan mieleen tuosta kun Mimmun blogilla säikähdit että onko coveri että kai sinä tämän olet kuunnellut:
http://www.youtube.com/watch?v=69ejqdv2jUw

Muusikotar kirjoitti...

Hampilääkärini totesi minun olevan myös yönarskuttelija. Itselläni on ainakin tehonnut trumpetistilta oppimani niksi: eli vähintään kerran päivässä ota viinipullonkorkki (tai pätkä porkkanaa), ja pistä se hampaiden väliin. Sitten olet ja hengailet vähintään viisi minuuttia, mielellään niin pitkään kuin mahdollista korkki etuhampaiden välissä. Jossain vaiheessa leuan jännitys laukeaa (!). Tätä olisi hyvä tehdä juuri ennen nukkumaanmenoa, niin leuka olisi ainakin todella rentona nukkumaanmennessä. Vähentää yöpureksinnan mahdollisuutta.

Niksniks.

Tiina kirjoitti...

Ei! Ei!!! Eeeeeei!!!!
Oh dear god no, why?!!!?

Tiina kirjoitti...

Muusikotar ehti sinne väliin.
Mielenkiintoinen niksi, täytyy ehkä kokeilla!
Kiitos. :)

Wille kirjoitti...

Arvasin että tykkäät.

Tuo on kyllä varmaan huonoin coveri mitä on ikinä tehty.

Elegia kirjoitti...

Minäkin olen yöpureskelija - en pahemmin narskuttele, vaan puren hampaat yhteen. Kannattaa se purentakisko hankkia tai jotain relaxantteja. Se kirskuttelu/pureksiminen on todella kuluttavaa leegoille.

Itse käyn vain yksityisellä - ei se paljon maksa, kun käy säännöllisesti. Silloin selviää yleensä vain tarkastuksella. :)

Tiina kirjoitti...

Wille, aika järkkyä oli kyllä.

Elegia, mäkin käyn yleensä yksityisellä, koska mulla ei ole reikiä. Tämän purentakiskon takia täytyy nyt kuitenkin turvautua yths:ään, koska siinä säästää jokusen pennin.
Soitin sinne äsken ja olen nyt jonossa purentaspesialistille, tosin siellä oli joku katastrofaalinen tilanne päällä ja aikaa saa odottaa varmaan pienen ikuisuuden.
Relaksantteja voisi kyllä käydä hakemassa lääkäriltä.

Mimmu kirjoitti...

Wille! Ei oo todellista! Pakko yhtyä Tiinan kommenttiin. WHY?!?!

yllätystyttö kirjoitti...

Miks ihmeessä minun piti olla niin utelias ja käydä katsomassa tuo video?!?!?!

EIIIIIIIIIIIIIIII!

Tahdon repiä silmät päästäni ja pilkkoa kuuloluuni.

Tiina kirjoitti...

Mimmu, why oh why?

Yllätystyttö, niinpä. Kannattiko? Uteliaisuus kuulemma tappoi kissankin.