generated by sloganizer.net

4. tammikuuta 2009

In the year 2008...

Vastailin tähän meemiin noin vuosi sitten ja vastailen nyt uudestaan. Tosin Annikilta löytyi hiukan täydellisempi versio tästä meemistä, (viime vuonna minulta puuttui ainakin kysymykset 21 ja 35, ja kysely oli hiukan lyhyempi), joten täydennän tätä hieman tuolla toisella versiolla.1. Mitä sellaista teit vuonna 2008, mitä et ollut tehnyt koskaan aiemmin?
Hankala muistaa koko vuoden tapahtumia... No sain ainakin ihan oikeita töitä (lyhyen pätkän) ihan omilla avuillani enkä suhteilla. Kuulostaa varmaan hassulta, mutta kun olen koko ikäni pyörinyt suhteilla saaduissa työpaikoissa (paitsi jos ei lasketa sitä mainospostin jakelujobia), niin saan ainakin vähän röyhistää rintaani.
Tapasin myöskin ihmisiä, joihin olen tutustunut blogien kautta, ja opin etteivät he ole ollenkaan pelottavia. Tänä vuonna saatan uskaltautua tapaamaan lisää bloggaajia, mikäli joku haluaa varata option tapaamiseeni. (Näin muuten viime yönä unta, että tapasin Gatan livenä).
Ensimmäistä kertaa eläissäni jätin myöskin syntymäpäivän juhlimatta. Luulen, että se tulee jatkumaan.

2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi, ja teetkö enemmän ensi vuodelle?
No en varsinaisesti luvannut mitään. Yritin olla kärsivällisempi ja ymmärtäväisempi, ja toivottavasti sainkin skarpattua hiukan sillä saralla. Tänä vuonna voisin luvata noita terveellisiä elämäntapoja (enemmän liikuntaa, vähemmän herkkuja) taas, mutta mehän kaikki tiedämme kuinka sen lupauksen käy, joten en lupaa mitään.
Voisin myöskin luvata käsipainojumpata säännöllisesti, mutta unohdan senkin kuitenkin heti, kunhan tuo olkapää tuosta paranee.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi?
Yksi kappale ystävävauvoja putkahti maailmaan kesällä.

4. Kuoliko kukaan läheisesi?
Ei kuollut. Onneksi.

5. Missä maissa kävit?
Kävin Englannissa. Silleen nopsaan.

6. Mitä sellaista haluaisit vuonna 2009, jota puuttui vuodesta 2008?

Motivaatiota, jaksamista, vakituisen työpaikan, edistymistä eräissä asioissa.

7. Mitkä vuoden 2008 päivämäärät tulet aina muistamaan ja miksi?
Heh... En varmaan mitään, koska en nytkään muista mitään päivämäärää. Paitsi ehkä sen Foo Fightersin keikan päivämäärän, mikäli tarkistan sen tuosta dvd:n kannesta.
Sekä tietysti sen mustan ja synkän päivän, kun täytin 30.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna?
Buaah. Tarviiko joka vuosi saavuttaa jotain? En ole kovin saavuttavaa tyyppiä ilmeisesti. Ehkä sitten se, kun uskaltauduin tapaamaan blogituttuja naamatusten. Nimittäin vannoin itselleni silloin, kun aloitin pitämään blogia, että en tee sitä ikinä.

9. Mikä oli suurin epäonnistumisesi?
Opinnot ovat kyllä olleet yhtä suurta epäonnistumista. Ei siksi, että olisin tyhmä enkä osaisi, vaan siksi että ei vaan kiinnosta. Ei jaksa. Ja se typerä tutkintouudistus vei sen vähäisenkin mielenkiinnon.

10. Kärsitkö sairauksista tai vammoista?
No tässä loppuvuodesta kärsin hyvin pitkäkestoisesta yskästä. Myöskin tämä olkapäävamma muistuttelee itsestään aina toisinaan, jolloin todella joudun kärsimään. Eipä muuta.

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
Läppäri, ehdottomasti.

12. Kenen käytös herätti hilpeyttä?
Ystävien, kissan sekä joidenkin turhien julkkisten.

13. Kenen käytös masensi?
Eräiden valtionpäämiesten. No ei kai...

14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Näillä tuloilla ne menee siihen välttämättömimpään, eli elämiseen. Olisikin joskus mahdollisuus vastata tähän vaikkapa että matkusteluun.

15. Mistä olit oikein, oikein, oikein innoissasi?
Voi hyvä ihme, olenko ollut mistään oikein innoissani? No olen, ainaskin siitä Foo Fightersin keikasta Wembleyn stadionilla. Olenko muistanut mainita asiasta?

16. Mikä albumi / kappale tulee muistuttamaan sinua vuodesta 2008?
Hmm... Jotenkin epäilen, että ei mikään, koska olen niin huono muistamaan vuosilukuja. Mutta ainakin siitä Pinkin So Whatista tulee taatusti mieleen nämä joulukuun työreissut, kun autossa ollaan radiota kuunneltu. Vaikkei se nyt mikään lempikappaleeni olekaan.
Albumeista tietenkin Guns N' Rosesin Chinese Democracy, koska se vihdoin, vuosien vääntämisen ja viilaamisen jälkeen saatiin synnytettyä. En ole koko levyä kuunnellut, mutta ainakin sen nimikappale on mielestäni oikein oiva. Loistavaa, että joku tekee biisin tuosta aiheesta ja koko bändi (tai ainakin levy) tulee bannatuksi Kiinassa.

17. Viime vuoteen verrattuna, oletko:

a) onnellisempi vai surullisempi?

Kaiken kaikkiaan varmasti onnellisempi, vaikka vuosi on ehkä ollutkin vuoristorataisempi kuin edeltäjänsä.

b) laihempi vai lihavampi?
Ei tässä varmaan mitään merkittäviä muutoksia ole tapahtunut, kun samat vaatteet mahtuu päälle kuin vuosi sittenkin, eivätkä ne myöskään ole jääneet isoiksi.

c) rikkaampi vai köyhempi?
No jaa. Jonkin verran rikkaampi varmaankin, ainakin verottajan näkökulmasta. Myös antimaterialistisella tavalla vuosi 2008 on ollut rikkaampi.

18. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
No tietysti voisin toivoa käyneeni kuntosalilla enemmän, kerta sen jäsenyydenkin hommasin, mutta ei kai se mikään toivomisen asia ole kun kuitenkin itse hallitsen omaa toimintaani.
Olisin voinut myös kuvata enemmän, vaikka aika paljon kuvia viime vuonna tulikin räpsittyä.

19. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Velttoilleeni ja laistaneeni kaikkia ikäviä juttuja, kuten työnhakua. Toisaalta taas... Olen huomannut, että aina asioista on seurannut jotain hyvää ja uusia kokemuksia. Ikään kuin niin olisi ollut tarkoituskin käydä.

20. Kuinka vietit joulua?
Jouluaaton ja -päivän olin vanhempien luona, muuten himmailin himassa.

21. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi?
Hmm... Minulla on aika usein tapana sanoa asioita ja ajatella vasta sen jälkeen. Kuten nyt vaikka viimeksi maanantaina. Jonkun sellaisen hetken voisin käydä pyyhkimässä pois. Vaikkapa tuon maanantaisen, tai ainakin toivon ettei työnantajan edustaja kuullut sitä.

22. Rakastuitko vuonna 2008?
Tähän on vaikea vastata täysin rehellisesti, koska yritän pitää tietyt jutut pois täältä blogista. Vastaan lyhyesti, että en. Esimerkiksi musiikillisia rakastuksia kyllä tuli.

23. Kuinka monta yhdenyön juttua?
Ei yhtäkään. Ihan rehellisesti sanottuna en ole eläissäni tehnyt mitään, mitä voisi kutsua yhdenyön (onko se yhdyssana?) jutuksi. Ehkä olen vain moniongelmainen, mutta en pysty.

24. Mikä oli suosikki tv-ohjelmasi?
No sellaisista mitä nyt televisiosta on tullut, niin sarjoista Asema 62 ja L-Koodi ovat hyviä. Myös Fitz ratkaisee ja Täydelliset Naiset ovat olleet katselun alla. Big Brotheria katselin, mutta en nyt kävisi sitä suosikiksi sanomaan. Olen katsellut myös paljon luonto-ohjelmia, dokumentteja ja ajankohtaisohjelmia.

25. Vihaatko nyt ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?
Yritin oikein kovasti miettiä tunnenko vihan tunteita ketään kohtaan... Joo, tunnen, mutta en ole tavannut kyseistä ihmistä/kyseisiä ihmisiä ikinä. Toisaalta taisin kyllä vihata heitä jo vuosi sittenkin. Eli vastaus on en.

26. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Ääh, aina nää leffa- ja kirjakysymykset on niin hankalia näin hajanaisella päällä varustetulle henkilölle. Täytyy myöntää, että en ole lukenut ihan kauheasti viimeisen vuoden aikana. Nikki Sixxin Heroin Diaries oli omalla tavallaan hyvä ja valaiseva kokemus. Sitten taas... Anna-Leena Härkösen Ei kiitos oli myöskin hyvä kirja. Ihan on sellainen tunne, että unohdan jonkun kirjan, joka on ollut niin hyvä, etten ole malttanut laskea sitä käsistäni. Tarvisi kyllä lukea enemmän.

27. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
Last.fm kokonaisuudessaan ja sen kautta löytynyt uusi ja vanha musiikki.

28. Mitä halusit ja sait?
Läppärin. Tosin en niinkään saanut sitä kuin ostin.

29. Mitä halusit muttet saanut?
Suudelman.

30. Mikä oli suosikkileffasi tänä vuonna?
(Tai siis viime vuonna, koska teen tämän hiukan jälkijunassa). Jos vain yksi täytyy nimetä, niin se Juno.

31. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja kuinka vanha olit?
Minäpä tsekkaan blogistani... No ei sieltä selvinnyt mitään, mutta muistelen sen olleen arkipäivä, joten olin ensin töissä ja sen jälkeen kotona. Pidin matalaa profiilia. Olin syntymäpäivänä yhtä vanha kuin tänään, eli kolmekymAUTS.

32. Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi mittaamattomasti tyydyttävämmän?
Tiedän kyllä mikä se yksi asia on, mutta se kuuluu asioihin, joita en käsittele täällä tällä hetkellä. Ärsyttävää, eikö?

33. Kuinka kuvailisit henkilökohtaista pukeutumiskonseptiasi vuonna 2008?
No eipä se taida olla muuttunut kauheasti. Paitsi olen ehkä panostanut kenkiin (rahallisesti) enemmän. Eli ostanut sikakalliita kenkiä. Ehkä hiukan myös yksinkertaistanut tyyliäni, eli vähemmän sellaisia hassuja printtipaitoja kuin aiemmin. Raidat ja iloiset värit ovat myös olleet kivoja. Ja farkut.

34. Mikä piti sinut järjissäsi?
Ehkä järjen menetys ei ole ollut kovin lähellä, paitsi kerran kesällä. Silloin pysyin järjissäni keskustelemalla asiasta. No kyllähän toiset ihmiset aika hyvin pitävät kiinni tässä maailmassa. Ja tietysti se, että on katto pään päällä ja rahaa ruokaan.

35. Kenestä julkisuuden henkilöstä pidit eniten?
No johan on kyssäri. Pidin eniten... Julkisuuden henkilöstä... En nyt mitenkään keksi mitään erityisiä pitämisiä ketään julkkista kohtaan. Pidän asioita, joita monet julkkikset antavat minulle (kuten vaikkapa musiikki, leffat jne.), mutta että pitäisin jostain julkkiksesta itsestään. Nyt tähän olisi hyvä vastata, jos edes tuntisin henk.koht. jonkun julkkiksen. Ei, en vaan keksi ketään vaikka kuinka pinnistelisin.

36. Mikä poliittinen asia herätti eniten mielenkiintoasi?
Ainaskin USA:n pressanvaalit. Keskustelu (tai ainakin epätoivoinen yritys keskustella) maahanmuuttopolitiikasta. Ja mitä näitä nyt on tässä vuoden mittaan ollut.

37. Ketä ikävöit?
Useimmiten se on ollut sellaista positiivista ikävää. Loppupeleissä ihan mukavaa, että on joku jota ikävöidä, silloin kun ketään ei ole kadottanut lopullisesti.

38. Kuka oli paras tapaamasi uusi ihminen?
En halua laittaa ihmisiä järjestykseen, kun tapasin niin monta uutta ihmistä. Kaikki ovat omalla tavallaan kivoja ja hienoja ihmisiä. Tai ainakin melkein kaikki. Olen myös tavannut työsuhteen puitteissa ihmisiä, joiden kanssa ei ole synkannyt erityisen hyvin. Mutta tietysti sitäkin enemmän huippuja tyyppejä.

39. Kerro elämänohje, jonka opit vuonna 2008.
Älä koskaan mene parturiin, joka on piiraspuodin yläkerrassa.

40. Lainaa sanoituksia, jotka summaavat vuoden 2008.
Ei nyt ehkä summaa, mutta en keksi muutakaan. Tässä kokonaisuudessaan...

You're part time lover and a full time friend,
The monkey on the back is the latest trend,
Don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you

Here is a church and here is a steeple,
We sure are cute for two ugly people,
Don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you

We both have shiny happy fits of rage,
I want more fans, you want more stage,
Don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you

I'm always tryin to keep it real,
Now I'm in love with how you feel,
I don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you

I kiss you on the brain in the shadow of the train,
I kiss you all starry eyed,
My body swings from side to side,
I don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you

The pebbles forgive me,
The trees forgive me,
So why can't,
You forgive me?
I don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you

Du du du du du du dudu
Du du du du du du dudu
I don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you.

(Michael Cera & Ellen Page - Anyone Else But You
alkup. The Melody Peaches)


41. Joka kuukauden ensimmäinen virke:

Tammikuu:
Ooh.
Helmikuu:
Useammassakin blogissa on päivitelty tuota ministeri Holmlundin neronleimausta, että nettisivuille pitäisi saada ikärajat.
Maaliskuu: Nukuin viime yönä aivan äärettömän huonosti.
Huhtikuu: Ei hyvä ihme.
Toukokuu: Vappu meni ihan kivasti.
Kesäkuu: Mitähän sitä sanois tänään?
Heinäkuu: EU:ssa kun nyt ollaan oltu huolissaan blogien tasoista ja bloggaajien motiiveista, niin DorianK ystävällisesti päätti autta asiaa ja väsäsi tällaisen tunnuksen.
Elokuu: Sain ihanalta Sirtsulilta tällaisen ihanan läpyskän... luottokorttikohan tuo on?
Syyskuu: Mitä useamman päivän tänne on kirjoittamatta, niin sitä vaikeampaa on palata.
Lokakuu: Luin aamulla ensitöikseni Benropen blogista, että Alma Media on ostanut Vuodatuksen.
Marraskuu: Korkeasaaressa sattui hiljan hyvin surullinen tapaus.
Joulukuu: Elettiin joulukuuta vuonna 3008.

Varsinaista verbaliikan riemukulkuetta ollut siis koko vuosi.

Ja sitten suuntaamme katseen tulevaisuuteen ja vuoteen 2009. Emmekä jaksa oikolukea tätä tekstiä, kun siitä tuli näin pitkä.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miltä mä näytin sun unessa?? Kerrokerro! Ja missä me nähtiin, mitä puhuttiin. Ts. voisitko kertoa siitä unestasi enemmän? :D

Annikki kirjoitti...

Minä voisin varmaan tässä tunnustaa, että mää näin samaan aikaan, kun sää näit unta Gatasta, unta sinusta, minusta, Brimistä, Kamista ja jostain tuntemattomasta miesbloggaajasta. Meillä oli joku miitti. Olin sieltä myöhässä. Kami selitti, että on aloittanut klassisen laulun opinnot ja on tosi lahjakas laulamaan. Me muut oltiin, että aijaa heh heh, niin varmaan, mutta se tuntematon tyyppi komppas kauheesti Kamia.

--

Ai hitto, unohdin tuon Junon ihan kokonaan, vaikka kyllä se oli ehdottomasti vuoden paras elokuva.

Tiina kirjoitti...

Gata, mulla on kauhean hatarat muistikuvat siitä unesta. Näytit kai siltä minkä näköiseksi oon sut kuvitellut, mutta en oikein hahmota sitä... Oltiin jossain sairaalassa, sä olit kai töissä, joten ei oikein ehditty jutella. Esittelin itseni ja halattiin ja jokunen sana vaihdettiin, mutta en muista niitäkään. :D

Annikki, kukahan se mysteerinen kolmas mies oli? :D Täytyisi varmaan järkätä tuollainen miitti, jos vaan löydetään se tuntematon tyyppi...

Annikki kirjoitti...

Halutaanko me Kamin komppaajaa meidän miittiin nyt sit kuitenkaan? Kyllä yksi Kami riittää. :D