generated by sloganizer.net

17. huhtikuuta 2009

Happy Birthday MJ

Olen ollut niin saamaton lotjake, että en ole saanut tänne raapusteltua järkevää sanaa. Oli joku asia ihan oikeasti, mistä piti kirjoittaa, mutta arvatkaa muistanko enää? No enpä tietenkään. Mutta voin nyt avautua tässä sitten samalla vauhdilla.

Arvaatteko mistä avaudun? Feissareista. Tai en varsinaisesti feissareista vaan niistä ihmisistä, joiden mielestä feissareista ei saisi ärsyyntyä. Miten monta kertaa sitä onkaan kuullut sen saman virren, että kun ne on hyvällä asialla. Joo, no täytyy myöntää, että suurin osa feissareista on viherpiiperön näköisiä, jotka varmasti myös ovat kiinnostuneita myymästään asiasta, mutta palkkaahan niille siitä maksetaan. Ne tekevät työtään. Samoin tekevät työtään puhelinmyyjät, mainospostin jakajat ja muut suoramarkkinoijat. Voin liimata oveeni lapun "ei mainoksia, kiitos", eikä minun tarvitse joka kerta mennä henk.koht. sanomaan mainosten jakajalle, että ei kiitos. Voin laittaa suoramarkkinointikiellon puhelimeeni, mutta en voi laittaa minkäänlaista kieltoa noille face-to-face -tyrkyttäjille. Minulla on oikeus ärsyyntyä niistä! Se on minun ihmisoikeuteni kulkea kadulla rauhassa ilman kerjäämistä tahi tyrkyttämistä. Minä en tykkää tyrkyttämisestä! Oli kyseessä sitten maailman pelastaminen tai tuhoaminen tai mikä vaan siltä väliltä, niin en helvetti soikoon halua kaupungilla kulkiessani hokea "ei kiitos" niin kuin jotain mantraa.

Jos nyt vaikka kuvitellaan tilanne, jossa ihminen kävelee asematunnelin halki kahdesti päivässä viitenä päivänä viikossa. Asematunnelissa on vähintään kahden järjestön feissarit molemmin puolin käytävää ja ulkopuolella vielä kolmannen järjestön. Siitä tulee kuusi eikiitosta päivässä, mikä tarkoittaa kolmeakymmentä eikiitosta viikossa. Tämän lisäksi joutuu torjumaan myöskin erinäiset jeesuksen tyrkyttäjät siinä Stockmannin nurkalla ja jos Keskustorille jatkaa, niin siellä tulee parit feissarit lisää. Siinä on aika monta reipasta ja ystävällistä eikiitosta kuukaudessa, saati sitten vuodessa. Ja totta kai se feissaus kannattaa niille järjestöille, koska ei kai se muuten vain lisääntyisi sen sijaan, että loppuisi. Minun kohdallani ainakin se toimii tosin aivan käänteisesti. Eli vaikka asia olisi kuinka hyvä ja normaalitilanteessa saattaisin jopa tukea sitä, niin feissareihin ärsyyntymiseni vuoksi en suostu edes kuuntelemaan heidän asiaansa.

Jouduin muuten tässä pari päivää sitten omalla kotipihallani joidenkin mormonien feissaamaksi. Kuuntelin musiikkia kuulokkeet päässä, kun näin kaksi lettipäistä ja epäilyttävän siististi pukeutunutta nuorta tyttöä kävelemässä täältä meidän talolta päin. Tytöt katselivat minua sellainen pelottavan autuas hymy kasvoillaan. Yritin ignorata heidät, mutta kohtaamista oli vaikea välttää. Tytöt sitten pysähtyivätkin kohdalleni ja toisen suu alkoi käydä, mutta en kuullut mitään. Otin napit pois korvista, niin kuulin vain jotain jumalasta, joka meistä kaikista välittää ja että mikä on minun näkemykseni asiaan. Tuijotin hetken hieman hölmistyneenä ja sanoin sitten, etten millään nyt ehdi jäädä keskustelemaan asiasta. Tytöt toivottivat hyvää päivänjatkoa kovin ystävällisesti, nuo ärsyttävät perkeleet...

Tänään on muuten kuulemma Maynard James Keenanin syntymäpäivä, joten loppukevennykseksi aina yhtä iloista Toolia. Jos ei musiikista välitä, niin Toolin videot on ainakin aina ihan katselemisen arvoisia.

Ai niin! Tänään illalla rokitan Maj Karmaa livenä. Persantaita kaikille!

9 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Tuppaa olemaan vähän niin, että nykyään ei saisi sanoa mielipidettä tai avautua mistään, koska se tulkitaan heti turhasta kitisemiseksi ja kehotetaan olemaan ärsyyntymättä sellaisesta, koska "hei, sä voit itse päättää, miten siihen suhtaudut!".

Paskat sanon, minulta kuluisi ainakin paljon enemmän energiaa, jos ei saisi ärsyyntyä mistään, vaan pitäisi aina hymistellä ja ymmärtää.

Helsingissä on Steissin feissareille ja Vartiotornin jeesuksille määritelty paikat, joissa he saavat tuputtaa uskoaan/uskomuksiaan. Eli sinne keskelle ei ole enää asiaa, vaan pitää pysytellä jossain nurkassa pois ihmisten kulkureitiltä.

Minäkään en jaksa rupatella feissareiden saati uskonnollisten tahojen kanssa.

Kerran erehdyin juttusille erään feissarin kanssa. Hän tunki väkisin käteeni jonkun pussukan ja julisti asiaansa. Luulin ensin, että saan pussukan lahjaksi ja siksi jäin siihen, kun en kehdannut lahjan saatuani heti loikkia tieheni. Jossain vaiheessa siinä sitten selvisi, kun tein lähtöä, että siitä tuotteesta pitää maksaa. Olin ihan ällistynyt ja hetken jo mietin kehtaanko olla ostamatta sitä. Onneksi satuin olemaan PA silloin ja tungin "lahjan" takaisin ukolle ja häivyin. Jäi muuten paska mieli. Antaja, ottaja!!!

Elegia kirjoitti...

Ai niin, piti vielä tuosta Toolin videosta sanoa, että TYYLIKÄS! Jotkut ne osaa!

-Anne- kirjoitti...

Allekirjoitan tuon feissariavautumisen. Olen kyllästynyt väistelyyn. Ja jos ei ole feissareita, niin on näitä käsivoiteen tuputtajia. Prk!

Brim kirjoitti...

Aamen. Mistään ei saisi ärsyyntyä, kun "työtään ne vaan tekee ja ovat ah niin hyvällä asialla". A-i-v-a-n sama! Minä haluan kulkea kadulla paikasta A paikkaan B ilman että minun tarvitsee tehdä taktisia väistöliikkeitä ja selitellä miksi nyt ei kiinnosta (kun niitäkin feissareita on jotka alkavat inkuttaa että miksi ei kiinnosta ja pitäisi kiinnostaa). Eivät kunniallista ihmistä rauhaan päästä he. Ja sitten siitä ei saisi edes ärsyyntyä!

DorianK kirjoitti...

Viimeisen kuukauden tms. sisällä kohtaamistani feissareista suurin osa on ollut sikäli ihan siedettäviä, että napit korvilla ja selkeästi heidän ohitseen tuijottaen olen päässyt kulkemaan rauhassa omaa camelboots-polkuani. Kerran tai kaksi on sitten kohdalle osunut niitä, jotka astuvat melkein suoraan kulkureitille ja alkavat höpöttää. Rasittavaa, vaikka nopea "Ei kiitos" onkin tehonnut ja perään on toivoteltu hyvät päivänjatkot tai muuta höttöä.

(Piti kirjoittaa painava sanani myös mainosten jakajista, mutta siitä riittää proosaa sen verran, että kirjoitan aiheesta oman polkkauksen.)

Ilkka kirjoitti...

Feissariaiheen skippaan tällä kertaa mutta olisikos tänne mahdollisuutta saada (meille lotjakkeille) jotakin sanabänniä?

Esim. jos yritän kommentissani mainita "voisimmeko nähdä" "olisi mukava tavata sinua" tms. niin kommentti automaattisesti menisi johonkin filtteriin happamien sillien seuraksi..?

En ole viimeisimpään threadiin jättämäni viestin (nähdäänkös? viestin) vastakommentteja uskaltanut lukea.

Nyt alkaa taas %%% lähestyä sitä lukemaa että olis taasen aika mut minen halua!

*itkevä hymiö*

Joka tapauksessa mukavat vloput!

Ilkka kirjoitti...

Ai niin: Täällä on lanseerattu käytäntö (kontraktoreille maksetaan palkka viikottain aina torstaina) että torstaita kutsutaan Torjantaiksi koskapa se on yleinen kuperkeikkalimunaatinottopäivä :)

Ilkka kirjoitti...

Kerran kiellon päälle: Maj Karmasta tuli mieleeni että kerran soitellut samoilla festareilla em. orkesterin kanssa. Suonenjoen festareilla 90/00-lukujen vaihteessa, tarkkaa vuotta en muista enää.

Musiikistansa koskaan en ole erityisemmin diggaillut mutta sanoitukset & asenne on kyllä hatunnoston arvoisia!

Tiina kirjoitti...

Elegia, ihan tosi, mustakin se on tosi vapauttavaa aina välillä valittaa asioista. :)
Helsingissä muuten matkalla rautatieasemalta Kamppiin jouduin taannoin kauhean feissarisuman uhriksi.
Mä tykkään kanssa noista Toolin videoista. :)

Anne, niinpä, hyvä kun kotonaan saa olla rauhassa enää tässä maailmassa.

Brim, onneksi täällä meillä päin ainakin feissarit uskoo jo ihan yhdestä sanasta, että ei kiinnosta. Ärsyttävää se silti on.

DorianK, niin, kyllähän niistä tietysti pääsee sillä ohi, ettei näe eikä kuule, mutta jotenkin hyvät tavat omaavana on pakko kuitenkin yrittää kohteliaasti kieltäytyä ja blaa blaa.

Ilkka, ei taida olla semmoista alkometriä keksitty vielä blogien kommenttiosastoille. Ehkä sun pitäisi hommata tietokoneeseesi sellainen. :D
Toivottavasti oli kiva torjantai. :)