generated by sloganizer.net

2. marraskuuta 2011

Painukaa vittuun pakastearkut

Marraskuu, se kamala ankeuttaja on taas täällä. Vuorokauden ympäri on lähes yhtä pimeätä. Jos kotona haluaa nähdä jotain, on pakko laittaa valot päälle. Keskellä päivää! Ulkona ja sisälläni on yhtä harmaata. En kuitenkaan toivo myöskään lunta, kuten monet tekevät, sillä inhoan lunta. Lunta saisi sataa joskus hiukan ennen joulua (tänä vuonna silläkään ei ole väliä) ja sulaa sitten pikkuhiljaa tammikuun aikana pois. Lumen sijasta toivon edes pikkiriikkistä auringon pilkahdusta.

Samaa harmautta ja ankeutta on näköjään myös Googlella nykyisin. Kaikki Google+:aa käyttävät tietävät, miten ankean näköinen mesta se on. No, maanantaina Google Reader muuttui yhtä ankean näköiseksi. Keksin vippaskonsteja, ettei minun tarvitse katsella sen ankeaa olemusta enää niin paljon, eli asensin siis Chromeeni apukikkareen.Uusi ankea Google Reader

Ei siinä vielä kaikki. Tänään Gmailin, tuon iloisella teemalla varustetun piristyksen alareunaan oli ilmestynyt nappula "Vaihda uuteen ulkoasuun". Arvasin ja pelkäsin jo pahinta enkä klikannut sitä, mutta selvitin millainen se uusi ulkoasu tulisi olemaan. Aivan. Yhtä tylsä ja ankea kuin G+:n ja nyt myös Google Readerin ulkoasu.Vanha iloinen Gmail

Haluaisin vain kysyä, että mitä hemmettiä Google? Eikö elämä ole riittävän ankeata ja väritöntä ilman, että tekin tunnustatte tästä eteenpäin harmaan ainoaksi väriksi, mitä valkoisen päälle voi laittaa?

7 kommenttia:

Henu kirjoitti...

Ainaskin toi readerin muutos on kyllä ihan pyllystä. :/ Mulla se tykkää nyt jumitellakin, mitä ei aiemmin tehnyt koskaan...

Elegia kirjoitti...

Otsikko oli niin kutkuttava, että hihitellen tulin. Kuukkeliplussassa en ole käynyt aikoihin, vaikka sinnekin piti tietty tili tehdä. Readeria en oppinut oikein koskaan kunnolla käyttämään, vaikka periaatteessa se on (oli) kätevä. Ilmeisesti sinne(kään) ei sitten kannata mennä enää edes vahingossa ;D Onneksi on blogissa linkkilistat, joiden kautta näkee edes osat blogeista!

Tiina kirjoitti...

Henu, huomasin kanssa tänään jumitusta. Jos erehdyin klikkaamaan väärästä kohtaa, eli siitä oikeanpuoleisesta kehyksestä, johon se tyrkyttää niitä lukemattomia otsikoita, niin se ei päästänyt enää ollenkaan lukemaan mitään blogeja.

Elegia, otsikko on lainattu Hassisen koneelta. :)
Mäkään en juuri koskaan käy G+:ssa, ehkä pari kertaa kuussa, jos muistan. Mutta ei siellä kyllä mitään tapahdukaan.
Onhan tuo Reader vieläkin kätevä, jos toimii, mutta harvinaisen ruma. Ja niin kai tuo Gmailikin on sitten kohta yhtä ruma. (Eikä se äsken ollut moneen tuntiin päivittänyt saapuneita sähköposteja, varmaan ihan kostoksi!!!)

jiwa kirjoitti...

Olen syvästi järkyttynyt :( Readerin muuttumista ehdinkin jo kiroilla, mutta että niiden pitää mennä Gmailikin pilaamaan! Vihhaan.

Tiina kirjoitti...

Ihanaa, etten ole ainoa, jota tämä asia koskettaa syvästi!

Anonyymi kirjoitti...

gmailissa toimivat teemat edelleen ihan samaan tapaan kuin ennenkin..

readerin käyttöliittymän tosiaan pilasivat, varsinkin jos yrittää pieniresoluutioisella näytöllä käyttää.

apuun tulee scriptish tai greasemonkey-lisäosa ja userscripts.orgista makunsa mukaan muokkauksia, joita voi tietysti itsekin tehdä niin että ulkoasu muuttuu taas sellaiseksi kuin itse haluaa.

suurempi vahinko oli sitten tuo, että kommentointi ja omien jakojen jakaminen kavereiden kesken tai vaikka julkisesti koko syöte julkaisemalla poistui kokonaan. g+ ympyrät kun eivät korvaa sitä samanlaisella toiminnallisuudella..

Tiina kirjoitti...

No sehän on hyvä. Siis että teemat säilyy. Jotenkin tosta sai sellaisen kuvan, että ei säilyisi, koska se uusi ulkoasu on sovitettavissa yhtenä niistä teemoista.

Mää ny sitten jaksa alkaa mitään muokkailemaan millään skriptein, kun en edes muista millanen se google reader oli aikaisemmin. Muistan vain, että parempi se oli!