generated by sloganizer.net

29. helmikuuta 2012

Liar liar pants on fire

Tehän tiedätte ne kaikki elintarvikepakkaukset, joissa lukee avaa tästä ja sitten kun sitä yrittää avata, niin täytyy karjua ääneen, että "jaa millä, moottorisahalla vai?!!!?"

Yhtenä päivänä tulin kuntosalilta kotiin poikkinaisena ja varsin nälkäisenä. Kieppasin lähikaupan kautta ja ostin jotain syötävää, jonka saa mahdollisimman nopeasti ahdettua kupuun mahdollisimman vähällä vaivalla.

Siinä luki Easy Peel. Sen täytyi olla helppoa. Auki vaan ja mikroon. Tai niin luulin.




Easy peel my ass. Toki tuo kulma lähti tosi helposti irti, mutta loput pakkauksesta pysyi visusti kiinni. Niin visusti, että oli pakko ottaa teräase käyttöön. Olin nälkäinen ja raivokas.

Älkää enää valehdelko meille, oi elintarvikepakkauksien valmistajat! Jos pakkaus on vaikea avata, älkää kirjoittako siihen helppo avata. Jos pakkaus ei aukea millään, kirjoittakaa siihen, että ihan helvetin mahdoton avata, paras kaivaa moottorisaha esiin!

13 kommenttia:

Irwikissi kirjoitti...

Juu. Nämä on kyllä niin perseestä, räikeimpiä valheita joilla kuluttajia kusetetaan. :<

"Repäise auki. Avataan tästä öppnas här. Helppo avata - ja sulkea. Kätevä uudelleensuljettava pakkaus! Mukana näppärä suljentateippi." - Eikä ne muka uudelleensuljettavatkaan pakkaukset IKINÄ pysy kuitenkaan kiinni!!! D:

Ja mikähän siinä onkin että aina sitä kuitenkin kotvan aikaa yrittää nyhtää pakkausta auki siitä pienestäkin jäljellejääneestä muovinysästä vaikka se kirottu läppä onkin jo irronnut heti kättelyssä. Kai sitä haluaa uskoa ja toivoa pakkauksen valmistajien vilpittömyyteen kuluttajan elämän helpottamiseksi, tai alitajuisesti ajattelee itse tehneensä jotain väärin kun se kirottu pakkaus ei sitten aukeakaan...

Mutta kai tässä vois jo näillä kymmenillä alkaa suosiolla hyväksymään sen, että helposti avattavia pakkauksia ei ole, ja nuo helppousväitökset ovat saatanasta. Ja ensi kerralla varata suoraan se teräase käden ulottuville. :|

Tiina kirjoitti...

Kyllä, se olisi pitänyt jo tähän ikään mennessä oppia. Yhä silti hyväuskoisena menin höynään, että olisi iisi piil. Niin taas tuli paha mieli ja loukkaannuin.

Herääkin kysymys, uskovatko nämä pakkausvalmistajat itse, että ne on helppo avata vai voiko pakkauksiin painaa ihan mitä tahansa skeidaa?!!

Kirsikka kirjoitti...

Jauhelihapakkauksethan ei todellakaan koskaan aukene kulmasta repäisemällä, ei niissä tosin kaikissa edes väitetä niin. Jostain mielenhäiriöstä yritin kerran avata oululaisen (?) Röngän jauhelihapakkausta kulmasta. Taivas varjele miten säikähdin, kun se aukenikin nätisti! Näin on käynyt toistuvasti saman valmistajan jauhelihan kanssa.

Mutta noin niinku generaalisti, niin perseestähän ne on. Yritin vaan kerrankin olla positiivinen. Ku aurinkoki paistaa ja kaikkee.

Elegia kirjoitti...

Kyllä on taas mieli pahoitettu, minäkin pahoitin! Täällä ollaan vielä röyhkeämpiä ja mainostetaan esim. maitotölkeissä easy pour. No joo, ohan se helppo kaataa, ei siinä mitään. Mutta minne?! Täällä kaatonokat on lapsenkengissä: se plumpsauttaa maitoa "klöntteinä", niin että kahvi kupissa (en käytä maitoa muuten) pompsahtaa maidon kera pöydälle!

Olen kokeillut eri valmistajien tölkkejä, mutta jokaisessa on sama ongelma!!!! En tajua, miten ne onnistuu pilaamaan jopa sellainen korkilla suljettavan tölkin: tutkin kerran tarkemmin mekanismia ja siinä kaatoreiässä on "sahalaidat" alhaalla eli siksi se maito tulee niin epätasaisesti lumpsahdellen sieltä ulos. Mitä järkee hei!?!?!?!?

Tiina kirjoitti...

Kirsikka, huh, mä en ole ikinä edes haaveillut, että jauhelihapakkaus avautuisi ilman teräaseita! Mutta plussat Röngälle sitten.
Ja tottahan tällaisena päivänä täytyy olla positiivinen kun aurinko paistaa ja linnut laulaa ja räystäiltä putoilee valtavia lumimöhkäleitä ihmisten niskoihin!

Elegia, kun kävin sellaiset seitsemän vuotta sitten Lontoossa, niin musta tuntui silloin, että englantilaiset ei vielä olleet edes keksineet tölkkiä. Maito näytti olevan hämmentävällä tavalla muovipulloissa. Että ehkä ne jonain kauniina päivänä vielä ymmärtävät tehdä hyvät nokatkin niihin tölkkeihin.
Kyllä meillä suomalaisilla olisi vietävää maailmalle. Englantilaisille voisimme viedä kunnon tölkit ja niiden nokat ja ruotsalaisille voisimme viedä ne reiät sinne pussilakanan yläkulmiin.

Neo kirjoitti...

Tässä pari päivää sitten söin kiireessä sellaisen eineslihakeiton. Lähellä oli, etten pyörtynyt, kun se tulikin kevyesti repäisemällä ja ihan kokonaan. Mitään krämmäleitä ei jäänyt roikkumaan astian reunoihin. Se oli takuulla se poikkeuksen vahvistava sääntö.

zepa kirjoitti...

Pannaani on easy peel.. Ellei satu olemaan liian raaka. Mut siinäpä ei luekaan mitään väitettä avautuvuudesta.

Elegia kirjoitti...

Joo siis "tavallinen" maito edelleen sellaisissa muovitälkeissä, joista on helpompi kyllä kaataakin. Mutta "long life milk" (eli ns. Hyla), jota kahviini ängen, on sellaisissa kartongeissa, joissa on joko huono tai hyvin huono kaatonokka :D

Täälläkään ei ole reikiä pussilakanoiden yläkulmissa. Luulin, että ruotissa on (siis olen ymmärtänyt, jotkut ostaa Ikeasta pussiksia, koska niissä on ne reiät?!). Minulla ei ole niitä reikiä tosin enää ikävä, koska olen oppinut laittamaan pussilakanat nopsaan reiättöminäkin :D

Tiina kirjoitti...

Neo, siis melkoisia extreme-kokemuksia teillä joillain täällä ollut. Että siis pakkaus on toiminut niin kuin on tarkoitettukin!!! :)

Zepa, totta, se on luonnon oma nerokas pakkausratkaisu. Vähän kuin kananmunakin. Kelaa!

Elegia, Ikean pussilakanoissa ei ole reikiä siellä yläpäässä. Ei ainakaan niissä, mitkä minä olen sieltä ostanut. Olen saattanut tietooni, että ne reiät olisi suomalainen keksintö. Faktaa tästä ei kyllä ole tarjota. :D
Ja kyllä mäkin noi Ikean pussilakanat sitten osaan laittaa paikoilleen, kun kerta täytyy, mutta olishan ne reiät kauheen kätsyt. :D

Anonyymi kirjoitti...

Jospa peel ei viittaakaan verbiin vaan substantiiviin? Ja helppohan voi tarkoittaa mitä tahansa - vaikkapa valmistusta..

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin olen tullut siihen lopputulokseen että "Easy Peel" on varmaan jokin salainen viesti Emma Peelille (kts. http://en.wikipedia.org/wiki/Emma_Peel).
En ole vielä törmännyt jauhelihapakettiin joka irtoaisi niin kuin valmistajan toimesta on annettu ymmärtää.
Hitsi, en ole vielä törmännyt jogurttipurkkiin jonka tinakuorimikälie aukeaisi ilman repeämistä sivuittain. Voisin täyttää varmaan pikku lehmän sillä määrällä jogurttia joka on tarttunut sormiini, koska noita römpsyjä on pitänyt irroitella reunoista.

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, voihan se niinkin olla. Tai jos se teksti on vaan laitettu ihan koristeeksi siihen kulmaan, ettei näytä niin tyhjältä. :)

Termostaattori, justiinsa aamulla luin tämän kommenttisi ja ajattelin, että mitä, kyllä minun jugurttipurkkini kannet aukeavat ihan kunnolla ja sitten hain aamupalaa ja avasin sen jugupurkin kannen ja eikä mitä, kolmena erillisenä kappaleena sain sen irti ja sormet ihan mustikkajugurtissa!!!

Elegia kirjoitti...

Easy peel valmistusteoriana ei kuitenkaan toimi Easy pour -purkkeihin!