generated by sloganizer.net

27. joulukuuta 2012

I got a love that keeps me waiting

Sekä Piia että Kauko haastoivat minut pohtimaan asioita, joista tulee hyvä mieli. Tehtävänkuvaus meni tarkalleen näin:

"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa. Anna eteenpäin ainakin viidelle bloggaajalle." 

Aika monistakin ihan pienistä jutuista tulee hyvä mieli, mutta muistaako niitä silloin, kun ne pitäisi listata? Ei muista. No mutta kokeillaan.

 • Treenaaminen. Vaikka olisi miten huono päivä, hampaita kiristelisi ja otsasuoni tykyttäisi, niin oikein kunnon lihasrääkin ja hikoilun jälkeen sekä fyysinen että henkinen olotila on pehmeän raukean vetelä. 
 • Tulokset. Kun huomaa kehittyneensä jossain, kun vaaka tai mittanauha näyttävät pienempää lukemaa, kun huomaa voivansa lisätä painoja tai kun löytää kaiken läskin alta jonkun uuden lihaksen. Viime aikoina olen pullistellut epäkkäitäni yksinäni peilin edessä.
 • Syöminen. Kun syö oikein hyvän aterian, niin tulee oikein hyvä mielikin. 
 • Hymyileminen. Sanotaan, että hymyily lähettää aivoille jotain signaaleja, joiden jälkeen aivot luulevat, että nyt ollaan iloisia ja kas, seurauksena on hyvä mieli. Oikeasti tarkoitin muiden ihmisten hymyjä. Ihan satunnaisen ihmisen hymykin, vaikka kadulla tai kaupan kassalla, tuo itselleni ainakin hyvää mieltä.
 • Ystävät. Ellei nyt satu riitelemään, niin ystävien kanssa vietetty aika tuo aina hyvää mieltä. Jaettiin sitten murheita tai oltiin jo alun alkaen hyvällä mielellä, niin lopputuloksena hyvä mieli on aina kuitenkin lisääntynyt eksponentiaalisesti.
 • Hyvä musiikki. Parasta livenä, mutta myös kaiuttimista tai kuulokkeista kuunneltuna hyvä musiikki tuottaa hyvää mieltä. Hyvän musiikin kuuntelu on toisinaan parempaa kuin seksi ja aiheuttaa aivoissa samanlaisia reaktioita. Josta pääsemmekin seuraavaan.
 • Seksi. Hyvä sellainen. Huonosta ei ole mihinkään. 
 • Lahjojen antaminen. Varsinkin jos on saanut jonkun ihan älyttömän hyvän ja saajalle sopivan lahjaidean. 
 • Matkustelu. Valitettavan harvoin tätä pääsee toteuttamaan, mutta on ihan mielettömän hienoa päästä näkemään uusia paikkoja ja tutustumaan uudenlaisiin kulttuureihin. 
 • Kohteliaisuudet. Ainahan siitä tulee hyvä mieli, jos joku sanoo jotain kivaa tai muuten vaan huomioi erityisellä tavalla.
 • Raha. Huomattavasti parempi mieli on ihmisellä, jos tilillä on rahaa edes sen verran, että pärjää.
 • Känni. Sanotaan, että kännissä ja kihloissa on kivaa. Itse olen kokeillut vain ensimmäistä. Kivaa on ollut.
 • Koti. Borta bra men hemma bäst. Kotiin palaaminen on aina paras hetki, vaikka olisi ollut kuinka kivaa muualla. Koti voi tarkoittaa tässä tapauksessa joko näitä omia muutamia neliöitäni tai Tamperetta. 
 • Siivoamisen jälkeinen olotila. Koti ei tuota hyvää mieltä silloin, kun on kaaos eikä mahdu kävelemäänkään ilman että koko ajan meinaa astua jonkun rojun päälle. Siivoaminen on erittäin epämiellyttävää puuhaa, mutta sen jälkeen on hyvä mieli. Ainakin pari päivää.
 • Kesä. Herranjestas, kesä!!! Miten tämä jäi näin loppupuolelle tätä listaa? Kesä tuo aina mukanaan hyvää mieltä. Ihmiset hymyilevät paljon enemmän eikä mikään voi vituttaa kovin pahasti kun makaa reporankana kuumassa auringonpaahteessa siideri toisessa kädessä ja toisessa kädessä älypuhelin, jolla instagrammaa kuvia koko maailman nähtäville siitä, että nyt on - jumalauta - kesä!
 • Varvastossut. Varpaani inhoavat sukkia, sukkahousuja, umpikenkiä... Villasukat ovat ainoat tukahduttamisvälineet, jotka ne sulattavat, mutta mieluiten ne hengittävät raitista ilmaa ja ihmettelevät maailmaa. Viime kesä oli huono varvastossukesä. 
 • Kaikki kissat ja kissaeläimet. Kissan silittäminen vähentää stressiä ja toisinaan niiden toilailuille ei voi kuin nauraa. Kauniitakin ovat.
 • Tutut lapset ja koirat. Vieraat lapset ja koirat ovat lähinnä rasittavia, mutta tutut yksilöt tuottavat helposti hyvää mieltä. 
 • Lauri Ihalainen. Okei, tuo kuulosti varmasti tosi oudolta, mutta joulupäivänä kuulin Laurin puhuvan televisiossa niin viisaita, että siitä tuli hyvä mieli. Että joku poliitikko edes joskus näkee maailman muualtakin kuin sieltä oman palkkapussin pieneltä suuaukolta.
 • Tilannekomiikka. Kun tapahtuu jotain odottamatonta, mutta samalla niin huvittavaa. 
 • Se, kun maailmassa on vielä jotain hyvyyttä jäljellä. Kun ihminen auttaa toista ihmistä täysin pyyteettömästi. Kun poliisi pysähtyy viemään siilin autotieltä turvaan tai saattaa joutsenperheen turvallisesti tien ylitse. Tai jotain muuta, keksi itse parempia.

Noin. Siinä oli Piialle kymmenen ja Kaukolle kymmenen ja vielä joku ekstrakin päälle. Itse jaan tämän saman tehtävän eteenpäin Neolle sekä viime aikoina blogiummetusta tunteneille Puhalluskukkatytölle, Artiolle, Mymskälle, Oharille, Kukkikselle ja Yllätystytölle. (Käyn huikkailemassa myöhemmin, jos ette omatoimisesti haastetta osaa täältä poimia). Muutkin, joita en nyt nimennyt tässä, saavat ottaa haasteen matkaansa jos huvittaa.

Pakko laittaa tähän loppuun vielä yksi musiikkivideo, josta minulle tulee aina hyvä mieli. Aion opetella nuo muuvit itsekin ja tanssia menemään kesäillassa.


10 kommenttia:

Bemary kirjoitti...

Vois iteki napata tän talteen ja tehä joskus, ku taas innostuu blogia päivittämään. :) Ja kiva, että tolla biisillä on noin äärimmäisen mainio musavideo, koska noin muutoin kyseinen kipale tulee jo hyvää vauhtia korvista ulos, kiitos erään TV-kanavan, joka tota koostevideoidensa taustalla kuukaudesta toiseen soittaa. x)

Maria kirjoitti...

Uh, oh. Nyt minunkin täytyy keksiä ainakin kaksikymmentä asiaa, kun kerra ahteen kertaan on haastettu. Mutta juu, teen, koska kerran olen mennyt julkisesti pyytämään apua ummetukseen. Eiköhän se siitä. Usein käykin niin, että kun alkuun pääsee, loppu sujuukin kuin itsestään.

Puhalluskukkatyttö kirjoitti...

Jahas, jahas. Tämäkin vielä. :)
Kai sitä pitää koittaa ottaa itseään taas niskasta kiinni ja tehdä tämä.

Neo kirjoitti...

Hmmm. Sä veit jo kaikki parhaat. Mitä mulle nyt sitten jäi? Yritetääs jossain vaiheessa saada kasaan kaikki kymmenen.

Ana kirjoitti...

HUI KU PELÄSTYTTI tuo epäkäskuva! Itekin tykkään kyllä lihaksista mut hei jotain rajaa.

Se hymyjuttu eli ittensä psyykkaaminen fyys/psyykk vuorovaikutuksella, onhan se siis ihan totta ja toimiva. Paitsi jos ihminen on kovin sarkastinen niin sitten ei ehkä niin hyvin.

Tiina kirjoitti...

Bemary, nappaa pois!
Mä olen siitä onnekkaassa asemassa, että en ole kuullut tuota kappaletta soitettavan juuri missään, paitsi kerran vahingossa ja ihastuin siihen ikihyviksi, joten olen siis säästynyt ylisoitolta ja kyllästymiseltä. :)

Mymskä, uh, oh. Mä yritin muistella, että onko sut haastettu tähän jo vai ei, mutta näköjään olen missannut sen haastamisen. Mutta ei se mitään. Keksit niin monta kuin irtoaa. :D

Puhku, kyllä pitäisi. :)

Neo, saa käyttää samojakin. Kuitenkin perustelet asiat jotenkin hienommin kuin minä.

Zepa, ahahaa. Jos yhtään lohduttaa, niin NUO ei ole minun epäkkääni. Ei lähellekään. :D Voin laittaa kuvan omistani jos onnistun mitenkään havainnollistamaan tilannetta.
Jossain sanottiin, että tekohymy ei toimi. Minkä uskon, varsinkin jos se on hyvin ilmeinen tekohymy. Mutta muuten, aika pienestäkin hymystä tulee hyvä mieli. :)

Samaan aikaan toisaalla kirjoitti...

toi biisi on ihan super! noi muuvit haltuun kyl molemmille ja kesällä tavataan ja jorataan!

Kauko

yllätystyttö kirjoitti...

osallistuin! oho! :)

Ohari kirjoitti...

Enhän mää nyt voi mennä tätä lukemaan, kun sitten en voi laittaa samoja, ja ihan varmaan samojakin on. Kirjoitan siis eka ja sitten luen. Paitsi että mulla tosiaan on hirvee kirjoitusummetus, ei kannata siis pidätellä henkeä siellä. Paitsi jos tossa listassa on sininen. Paitsi paitsi. (Loppuis nyt jo tämä vuosi.)

kukkis kirjoitti...

Ooh, haaste! Pakko kai vastata.