generated by sloganizer.net

17. huhtikuuta 2008

Kuiskaava rotta ja hiipivä hepokatti

Nyt tulee kyllä sellaista pimpelipomia, että ei paremmasta väliä. Annikki (aurinkokala, kuuvesimies ja nouseva leijona) haastoi eilen minut (aurinkokaksoset, kuuleijona ja nouseva rapu) paljastamaan blogimaailmalle sisimpäni, sen todellisen minäni. Ja sitä saa mitä tilaa. Ensin kuitenkin pieni saate siihen mitä tulee seuraavaksi tapahtumaan:

"Tähdet ovat omavaloisia, yleensä pallomaisia ja kaasumaisia taivaankappaleita. Maailmankaikkeus koostuu tähdistä, tähtienvälisestä aineesta ja tuntemattomasta, näkymättömästä aineesta. Tähdet syntyvät tähtijoukkoina tähtienvälisen aineen pilvistä. Aurinko on tavallinen tähti." [lähde]

No niin, nyt kun tiedätte tuon, niin voimme jatkaa...
Aika tiukkaa analyysiä sieltä pukkasikin. Olin heti aivan nöyränä ja polvillani tämän tieteenhaaran edessä. Tähtikartta kertoo:

Aurinko Kaksosissa
Kaksonen on opportunisti. Hän ilmaisee itseään luontevasti ja on nopea oppimaan uusia asioita.
Hän tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa ja on hyvätahtoinen. Kaksonen pitää matkustamisesta ja henkisestä työstä.
Heikkoudet: Kaksosella on ailahteleva ja hajanainen luonne. Hän haaskaa energiaa tekemällä liikaa asioita kerralla.


No jaa. Noista hyvistä puolista en osaa sanoa, mutta heikkoudet kyllä meni aika nappiin. Viimeksi eilen illalla ailahtelin. Enkä ikinä tee yhtä asiaa loppuun, kun aloitan jo seuraavaa.

Kuu Leijonassa
Leijona on rohkea ja tietää miten ottaa riskejä. Hän on rehellinen, ylväs ja terävä. Hän arvostaa ja kunnioittaa suuresti lakia. Leijona on hyvä organisoija. Hän valitsee ystäviään eikä ole heidän vaikutusvaltansa alla. Suurenmoisuus on hänen mieleensä.

Heikkoudet: hyvin ailahtelevainen ja liian ylpeä. Huono hallitsemaan tunteitaan.


Okei, tuli jo selväksi: olen ailahtelevainen. En myöskään osaa hallita tunteitani. Älkää enää ruoskiko! Näytin äidille näitä kahta edeltävää pätkää ja äidin mukaan noissa meni aika paljonkin nappiin. En uskaltanut kysyä tarkemmin...

AC Ravussa
Rapu saa varmasti ison perheen. Perhe, lapset ja koti ovat hänelle elintärkeitä.


No voi paska. Suurperheen äidiksi tässä sitten on ruvettava.

Lopuista valikoin kyllä vain parhaat palat.

Merkurius Kaksosissa
Kaksonen on eloisa luonne. Hänelle sopii aikaa vievä tutkimustyö. Hän pitää matkustamisesta ja hakee jatkuvasti uutta. Kirjoittaminen on lähellä sydäntä ja hän keskustelee mielellään.

Heikkoudet: Hän kiihottuu äärimmäisen helposti ja hänen mielensä saattaa vaihdella rajusti.


No eiköhän tuo nyt jo tullut selväksi, että se mieliala heittelee kuin pingispallo. Miksi minusta vielä kaiken lisäksi tuntuu, että tuo on se ainut kohta, jossa nämä horrorskoopit osuvat oikeaan?

Venus Ravussa
Rapu on hellä ja rakastaa kotia ja perhe-elämää. Hän on kekseliäs, rakastaa lapsia ja luontoa. Hän on hyvin romanttinen ja arvostaa partneriaan/suhdettaan. Rapu unelmoi siitä Suuresta Rakkaudesta.

Heikkoudet: Rapu pitää rauhallisesta perhe-elämästä, eikä osaa olla määräävä. Mieliala on vaihteleva.


Nyt alkaa jo riittää tuo mielialojen vaihtelevuudesta jankuttaminen... Rakastaa perhe-elämää ja lapsia? Minä? Tätä en tiennytkään itsestäni. Kotona on kyllä kiva olla. Romanttinen? Unelmoi Suuresta Rakkaudesta? Antakaa nyt jo haulikko!

Jupiter Ravussa
Rapu omaa rauhallisen luonteen. Hänellä on vilkas ja kekseliäs mielikuvitus. Hän viihtyy kotona ja omistaa paljon tavaroita. Rapu on erinomainen kokki, koska hän osaa taikoa hienoja kokonaisuuksia pienistä aineista.

Heikkoudet: Hän syö liikaa ja on hyvin eristäytynyt, koska hän viihtyy parhaiten kotona.


Tuo varmaan muuten on ihan ok, paitsi kokkaustaidoistani tähdet eivät tiedä näemmä mitään. Tiedänpähän nyt ainakin mitä syyttää liikakiloista: Jupiteria.

Uranus Skorpionissa
Skorpioni on älykäs ja ovela. Hän arvostaa tutkimustöitä yli kaiken ja on lisäksi hyvin aistillinen.


En nyt tutkimustyötä niin älyttömästi arvosta, mutta olen kyllä mielelläni älykäs ja ovela. Kuin kettu.

Neptunus Jousimiehessä
Pitkät matkat ja kaukaiset kohteet ovat jousimiehen mieleen. Vesi on hänelle merkityksellinen elementti.


Kyllä. Voisin lähteä Australiaan uimaan.

Pluto Vaa'assa
Vaa'alle Pluto aiheuttaa muutoksia.


Muutoksia? Mitä muutoksia?!? Aika auki jätettiin nyt tämä homma.

Kuu huoneessa II
Olet erittäin kekseliäs ja tuottelias silloin, kun on mahdollisuus ansaita rahaa. Sinulla on tiedossa paljon muutoksia ja matkoja elämäsi aikana.


Tarkoittaako tämä nyt sitten että muutan monesti pitkien matkojen päähän?

Merkurius huoneessa XI
Keräät ympärillesi runsaan joukon älykkäitä, kultivoituneita ihmisiä, joiden kanssa sitten keskustelet mielelläsi. Tulet hyvin toimeen nuorempien ihmisten kanssa ja ystäväpiirisi vaihtuukin jatkuvasti.


Voitte siis pitää itseänne älykkäinä ja kultivoituneina ihmisinä, jos parveilette siinä ympärilläni. Ja nuorina myös.

Venus huoneessa XII
Kannat vastuuta syrjäytyneistä ja köyhistä, olet sosiaalisesti vastuuntuntoinen ja arvomaailmassasi on moraalilla suuri merkitys, vaikka sinulla saattaakin olla salaisia rakkaussuhteita.
Pidät yksinkertaisesta elämästä, luonnosta, eläimistä ja olet rauhaa rakastava. Ihmissuhde onnistuu parhaiden ammatillisissa merkeissä.

No johan tiesi. Tosin työkavereihin ei kyllä parane sekaantua.

Mars huoneessa III
Aktiivisuutesi ilmenee ikäänkuin henkisyytesi kautta, voit olla varuillasi, luottavainen mutta sarkastinen, kriittinen, tuottelias.
Saat helposti sen, mitä haluat, vaikutat toisiin ikäänkuin fyysisten tasojen ulkopuolella. Mielenliikkeesi ovat nopeita ja voimakkaita.

Ihanaa, että oikein tähdet vahvistavat minun olevan sarkastinen. Mielenliikkeet jälleen heittelehtivät.

Saturnus huoneessa III
Olet sitoutunut opiskelija. Luottamus on sinulle tärkeää ja otatkin tehtäväsi vakavasti, tarvitset aikaa pystyäksesi keskittymään niistä suoriutuaksesi. Ystäväpiiriisi kuuluu muutamia harvoja, mutta sitäkin läheisempiä henkilöitä.


Höpö höpö. En ole kovinkaan sitoutunut opiskelija ja teen kaiken vasemmalla kädellä huitaisten. Ystäväpiiri pitänee paikkansa.

Uranus huoneessa V
Olet suuri seikkailija ja jopa pidät siitä, ettet ole tietoinen tulevasta. Rakkausseikkailusikin noudattavat tätä linjaa ja niitä on lukuisia, mutta myös ongelmaisia. Muutenhan niissä ei mielestäsi olisi mitään hohtoa.


Nyt on tainnut uranus eksyä ihan väärään huoneeseen.

Huone II Leijonassa
Toinen huone kuvaa arvomaailmaa henkilökohtaisella tasolla ja se heijastuu tuottavan toiminnan kautta hankittavana perusturvallisuutena. Vaikutusvaltaisten tuttavien ja sukulaisten ansiosta odotettavissa on taloudellista onnistumista. Vaarana tuhlata enemmän kuin ansaita.


Nuo taloudelliset onnistumiset taisivat mennä jo tuossa viime vuosituhannen lopulla. Ja jokainen penni meni. Vaara on siis todellinen.

Huone IV Neitsyessä
Olet tunnollinen vanhempi, joka valvoo yön sairas lapsi käsivarsillaan ja muutenkin huolehtii lasten hyvinvoinnista tunnollisesti. Pidät kodista erinomaista huolta ja osaat hoitaa perheongelmat esimerkillisen hyvin.


Siis sen lisäksi, että niitä lapsia on jotain kymmenen, niin rupean vielä hoitamaan niitä ihan sekapäisenä. Ja se uraputki hoituu tietysti toisella kädellä. Olen vaan aika super.

Huone VI Jousimiehessä
Pidät työstä, jossa saa liikkua paljon paikasta toiseen, myös eri kulttuureihin. Heikko kohta kehossa on verenkierto.

Verenkierto??? Apua!!!

Huone VIII in Vesimiehessä
Odottamaton, yllättävä perintö.


Perintö kuulostaa hyvältä. In vesimiehessä?

Huone X Kaloissa
Ammatillisesti menestyt parhaiten silloin, kun saat puolustaa tasa-arvoa.

Ettäs tiedätte.

Huone XII Kaksosissa
Saat vaistomaisesti yhteyden täältä poisnukkuneisiin.


Hyi kamala. Entä jos ei taho?

Nuo planeettojen väliset yhtymät ja sekstiilit ja trinit sekä oppositiot kertoivat kyllä sitten niin ristiriitaista tietoa, että eiköhän jokainen löydä niistä jotain itseensä sopivaa. Kuten aina horoskoopeissa. Kyllä nyt taas tunnen itseni läpikotaisin ja olen ehkä jopa hieman kuin uudesti syntynyt. Jos joku tästä lähin tulee väittämään vaikka että olen tyhmä, laiska ja saamaton, niin voin aina kaivaa syntymäkarttani esiin ja todistaa väitteen vääräksi.

Kyllä ne tähdet vaan tietävät.


Ps. Jos jollekin jäi nyt epäselväksi tämän postauksen sarkastinen luonne (Mars kuitenkin todistaa minun olevan sarkastinen), niin selvennetäköön, että pidän astrologiaa ihan höpöhöpö-tieteenä. Minua ei oikein mitenkään saa vakuuttuneeksi siitä, että planeettojen asento syntymähetkellä vaikuttaisi siihen minkä luonteinen ihminen olen. Sorry.

13 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Dodi! olihan siellä jo heti alussa, että "Maailmankaikkeus koostuu, plaa plaa-- ja tuntemattomasta, näkymättömästä aineesta".

Se on varmaan sitä naisenergiaa, eli pimpelipomia!

Maria kirjoitti...

Pakko tehdä tämä... Mulle on joskus tehty tähtikartta, mutta en muista missä se on tai että mitä siinä oli. Aurinko-oinas, kuuvaaka ja nousevakaksonen muistaakseni.

En viitsi edes sanoa mitä mieltä olen tällaisista. Tai no: vakavasti otettavaa viihdettä :D

Tiina kirjoitti...

Annikki, se on varmaan justiinsa sitä se näkymätön aine. :D

Mymskä, teehän. Ei siis, eihän tämä ole viihdettä, tämä on vakavaa tieteilyä!

Maria kirjoitti...

Mitä, kuka kirjoiti 'viihdettä'? Tarkoitin tietysti tiedettä!

Tiina kirjoitti...

Taisi käydä freudilaiset... :D

Anonyymi kirjoitti...

Mä tein ton saman tähtikarttatsydeemin tuos jokunen vuos takaperin. On se mulla vieläkin tallella ja aikas hyvin paikkaansakin piti.

Kami kirjoitti...

Jaha. Ehkäpä perspektiiviin asettaa se että nuo horoskoopit sun muut höpö höpö jutut eivät ole sen enempää höpö höpö kuin mitkään jutut yleensä. Ne ovat joskus oikeassa ja joskus väärässä. Vähän kuin lottonumerot! Paitsi että lottonumerot ovat vähemmän tulkinnanvaraisia, joten ne ovat luultavasti myös enemmän väärässä!

Tiina kirjoitti...

Lumi, niin... Mun mielestä tuossa on niin monenlaisia asioita sanottu, että pakosti siitä löytää itsensä, mutta osa sitten ei kyllä sovi mitenkään päin.

Kami, niin no, on olemassa asioita, jotka on huomattavasti vähemmän höpö höpö kuin horoskoopit. Ihan sellaisia tieteitä esimerkiksi.
Mutta joo, horoskooppeihin uskominen on varmasti kyllä yhtä kannattavaa kuin lottopalloihin luottaminen.

Eeva kirjoitti...

Mutta juuri lottopalloihinhan voi luottaa. Jos tulee vähintään neljä oikein, saa rahaa (jos jaksaa käydä lunastamassa kupongin tai on muistanut nettilottoonsa kirjoittaa oman tilinumeronsa eikä jonkun toisen). Se on aika absoluuttista.

Sitten taas horoskoopit ovat tosi tulkinnanvaraisia. Sanotaan monta asiaa, jotka ovat vieläpä keskenään ristiriidassa, ja niistä pitäisi sitten löytää jollain sisäisellä silmällään ne oikeat.

Miksiköhän muuten en suhtaudu horoskooppeihin koulutukseeni sopivalla skeptisyydellä? Suorastaan hämmästyttävää. No, ehkä syynä on vain se, ettei niitä saarnata ehdottomina totuuksina toisin kuin monia uskontoja. Ne itsekin tietävät olevansa huuhaata, joten niitä vastaan ei tarvitse puolustautua.

Pahoittelut avautumisesta, oli vaan pakko puolustaa viattomia ja kivoja lottopalloja. <3

Annikki kirjoitti...

Juu, kyllä minäkin tykkään lottopalloista, vaikken itse lottoakaan.

Ja ehdottomasti pidän myös horoskoopeista, nehän ovat aivan mainioita. :)

Siinäs näette, kovan luokan luonnontieteilijät eivät suinkaan halveksu ihanata hömppää.

Tiina kirjoitti...

Eeva, siinä mielessä ei voi luottaa, että vaikka kuinka haluaisit uskoa laittaneesi ne seitsemän oikeaa numeroa, niin lottopallot tekee mitä tykkää. Vähän niin kuin horoskoopitkin.

Annikki, plussapallot on myös kivoja. Niiltä jopa saa useammin rahaa kuin lottopalloilta.
Vai kovan luokan. Mä olen sitten varmaan pehmeän luokan luonnontieteiljä. :D

Annikki kirjoitti...

Juu, biologiakin alkaa mennä jo sinne pehmeän puolelle, jos luonnontieteiden kovuusasteita mittailee. :D

En kyllä ihan tarkkaanottaen tiedä, mitä se kovuus siinä varsinaisesti kuvaa, mutta that's the way the cookie crumbles.

Eeva kirjoitti...

Käytännössä kovuuden mitta tuntuu olevan yhtälöiden määrän suhde tekstin määrään. Läpinöiden lukeminen tuntuu nössöilyltä, kun taas yhtälön tuijottelu on jotenkin puhdasta, kovaa tiedettä. Siitä ei kyllä ole aavistustakaan, mistä moinen outo tunne tulee.

Tuolla perusteella muuten matematiikka olisi kaikkein kovinta tiedettä. Sen sijaan se on aikamoista filosofiaa: "jos olisi näin, niin olisi myös näin ja näin".